”Nu sunt de acord cu nicio măsură care, prin natura sa, poate restrânge accesul pacientului la tratament și investigații medicale”, a fost reacția fermă a deputatului Cristina Elena Dinu, Secretar al Comisiei pentru Sănătate și Familie, la ordinul nr. 74553/ 07.04.2020, semnat de secretarul de stat Raed Arafat și contrasemnat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Acesta prevede că, “pe toată durata stării de urgență, sunt suspendate internările pentru intervenții chirurgicale, alte tratamente și investigații medicale, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate din toate unitățile sanitare cu paturi publice și private, precum și consultații și tratamente, care pot fi programate sau sunt programabile în toate structuriile ambulatorii, atât publice cât și private”.

”Situația în care ne regăsim a condus la o multitudine de măsuri luate în grabă care, în procesul de implementare, au demonstrat vicii severe. Firește, înțeleg complet situația și riscurile majore de contaminare la care pacienții cronici ar putea fi expuși, însă toate aceste restricții trebuie dublate de alternative. Vorbim aici de pacienți oncologici, pacienți cu boli rare, pacienți cu hemofilie, pacienți care au nevoie de dializă, iar toate aceste tratamente nu pot fi sistate pur și simplu, fără să afecteze, posibil iremediabil, sănătatea deja precară a pacientului. În situația actuală, Ministerul Sănătății trebuie să vină cu propuneri concrete, adaptate în funcție de specificul fiecărei patologii”, a declarat deputatul, pentru MedicalManager.ro.

ÎNTREGUL ARTICOL, AICI: https://www.administratie.ro/deputat-dr-cristina-elena-dinu-secretar-comisia-de-sanatate-despre-suspendare-tratamentelor-neurgente-sunt-multe-masuri-luate-in-graba-cu-vicii-severe/?fbclid=IwAR0OOCDhZtRBGhdAAlPIeoEm_SsY4gSQEAd68j3rdThoc-8K2j5g7ciU7lQ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.