Ieri, deputatul PNL de Giurgiu Toma Petcu, aflat „în izolare” încă de la începutul stării de urgenţă, îi cerea demisia preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina. Petcu susţinea că Mina ar fi minţit în legătură cu medicamentele pe care Spitalul Giurgiu ar fi trebuit să le primească de la Ministerul Sănătăţii.

„Repet. Nu am primit niciun ajutor din partea Guvernului, respectiv a Ministerului Sănătăţii. Ba, din contră. Aşa cum ştiţi, Guvernul a împărţit unor spitale din ţară un medicament folosit în tratarea pacienţilor cu COVID-19. Şi DSP Giurgiu a făcut propunerea ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu să primească 10 cutii de Plaquenil. Nu am primit absolut nimic. Mă acuză unii că mint. Nu mint deloc. Ei mint. Şi orice jurnalist care se respectă putea să sune managerul SJU Giurgiu pentru că asta i-ar fi spus: nu am primit niciun medicament. Tot aud pe la unii că au venit măşti, medicamente, ventilatoare, de la Guvern. La Giurgiu, nimic! Tot ce a fost cumpărat, până acum, la Spital, a fost din bugetul Consiliului Judeţean Giurgiu”, a declarat, astăzi, Marian Mina, la o emisiune, la Open TV.

Legat de subiectul medicamentelor de la Minister, situaţia este de-a dreptul ilară, întrucât, deşi nu are niciun pacient cu COVID-19 internat, Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale, care nu este în subordinea CJ Giurgiu, ar fi primit nişte cutii cu Plaquenil. Iar Spitalul Judeţean Giurgiu, având pacienţi cu coronavirus, chiar dacă nu este spital suport, urma să primească medicamentul de la unitatea din Bolintin. Care este logica acestui traseu?

Pe de altă parte, preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, a declarat şi că, deşi trebuia să fie cumpărate şi teste rapide pentru Spitalul Judeţean, li s-ar fi… „recomandat” să nu cumpere.

În ceea ce priveşte lipsa comunicării a autorităţilor, în speţă Prefectura, Marian Mina a afirmat: „Eu aş aştepta, în primul rând, comunicare de la parlamentarii PNL de Giurgiu. Ei sunt la Guvernare, au posibilitatea să ajute judeţul Giurgiu. Dar ce fac aceşti domni? Stau acasă, la căldurică, şi dau comunicate. Nu este normal! Aşa cum prefectul, primarii, preşedintele Consiliului Judeţean, DSP, ISU, Poliţia, Jandarmii, Ambulanţa sunt la datorie, mergem la serviciu în fiecare zi, consider că şi parlamentarii ar trebui să fie în prima linie. Mi-a cerut domnul Petcu demisia. Ştiţi când o să-mi dau demisia? Când o să şi-o dea el, pentru că a stat lângă mine 3 ani şi 8 luni, la Guvernare. Şi doar a făcut burta mare. Vorbeşte de „stăpân”? Eu nu am stăpân, am şef. El este obişnuit cu stăpânii şi i-a trădat pe toţi. Iliescu, Chiţoiu, Tăriceanu, Motreanu. Pe toţi i-a vândut!”, a mai spus Marian Mina, la Open TV.

1 COMENTARIU

  1. […] Ieri, deputatul PNL de Giurgiu Toma Petcu, aflat „în izolare” încă de la începutul stării de urgenţă, îi cerea demisia preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina. Petcu susţinea că Mina ar fi minţit în legătură cu medicamentele pe care Spitalul Giurgiu ar fi trebuit să le primească de la Ministerul Sănătăţii. „Repet. Nu am primit […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Marian Mina: „Parlamentarii PNL de Giurgiu, acasă la căldurică! Să iasă şi să ajute judeţu… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.