Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, anunţa, ieri, că Ministerul Sănătăţii nu a trimis şi Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu medicamente folosite în tratamentul pacienţilor infectaţi cu coronavirus. Aşa cum, de altfel, deşi a fost trecut pe lista unităţilor sanitare unde sunt trataţi pacienţi cu această afecţiune, până acum SJU Giurgiu n-a primit niciun leu de la Guvern pentru echipamente de protecţie sau aparatură medicală, necesare în această perioadă.

Lista cu spitalele care primesc Plaquenil, deci Hidroxiclorochină, a fost publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii. O găsiţi AICI: http://www.ms.ro/2020/04/03/donatie-de-la-sanofi-de-peste-un-milion-de-doze-de-hidroxiclorochinina-un-medicamente-vital-in-lupta-impotriva-pandemiei-covid-19/?fbclid=IwAR22rvsf7kpJP5XNuCHy_t1DwE594VAfHnah4rg60vudjZwAmtx89WrqKR8


Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu nu este pe lista respectivă! Nu este! Nu este nici măcar la această oră! Să zicem că cel care a scris comunicatul de presă ar fi omis să-l treacă şi, dacă ar fi vrut să repare greşeala, avea timp până acum. Ioc.

După declaraţiile lui Marian Mina, se pare că PNL-iştii carantinaţi de la Giurgiu s-au înfoiat maxim şi şi-au pus soldăţeii să bage repede articole şi să promoveze la greu pe Facebook ideea că Mina ar fi minţit. Că, de fapt, SJU primeşte medicamentul respectiv, că suntem toţi, în afară de ei, nişte proşti.

După război, mulţi viteji se arată! Nu excludem ideea ca vreunul dintre carantinaţii galbeni să fi făcut vreo sesizare, că s-a iscat scandal mare la Giurgiu şi, doamne fereşte, îi bat cu pietre oamenii pe stradă. Şi, astfel, Ministerul să fi zis: bine, fie, hai, daţi şi voi un document care ar trebui să dovedească faptul că minte Mina. Şi vedem noi, apoi…

Iar, pentru “conformitate”, pixurile galbene s-au grăbit să împingă în faţă un document unde, într-adevăr, apare şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, cu 10 cutii de Plaquenil.

Documentul este din 5 aprilie şi, ATENŢIE!,  reprezintă PROPUNERILE făcute de DSP-uri către Ministerul Sănătăţii privind repartizarea medicamentului.

Propuneri!

Dacă în comunicatul Ministerului nu a apărut Spitalul Judeţean Giurgiu(nici până acum!), nu cumva e mai rău decât credeam şi Guvernul nu doar că ne-a uitat, dar ne-a şi tăiat, iniţial, de pe lista cu PROPUNERI?

Vă daţi seama, oameni buni, cum stăm? Vă daţi seama cum pun ăştia problema? Ce suntem noi pentru ei? Nişte “cifre” care contează doar la urne?

Oricum, ca să ştie toată lumea, conducerea Spitalului Judeţean Giurgiu ne-a confirmat că nu a primit nicio cutie de Plaquenil până la acest moment. Că nu a auzit vreo veste bună, în acest sens, zilele trecute, şi că, da, e posibil ca la o următoare tranşă, să-i fie milă Ministerului să ne arunce şi nouă nişte firimituri…

Când o fi următoarea tranşă? Dumnezeu cu mila!

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, anunţa, ieri, că Ministerul Sănătăţii nu a trimis şi Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu medicamente folosite în tratamentul pacienţilor infectaţi cu coronavirus. Aşa cum, de altfel, deşi a fost trecut pe lista unităţilor sanitare unde sunt trataţi pacienţi cu această afecţiune, până acum SJU Giurgiu n-a primit niciun leu […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: E şi mai rău, mincinoşilor! Spitalul Giurgiu a fost SCOS de pe lista celor care trebuiau să prim… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.