Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj, precizând că „singura şansă pentru ca economia României să mai funcţioneze este #Agricultura„.

„Şi, dacă Guvernul nu ia URGENT măsuri pentru sprijinirea agricultorilor români, vom avea mari probleme cu asigurarea hranei pentru populaţie!

Când spun măsuri, nu mă refer la trâmbiţarea pe Facebook a unor idei nerealiste. Ci mă refer la sprijin concret, financiar, la stimularea producţiei autohtone de legume, fructe, produse din carne, lactate! Avem tot ce ne trebuie, avem infrastructură şi, acolo unde se poate, Guvernul trebuie să aloce bani NU pentru trimiterea acasă a angajaţilor, deci pentru şomaj tehnic, ci pentru rămânerea acestora la lucru!

Îmi doresc, de exemplu, inclusiv pentru agricultorii giurgiuveni, să continue programul „Tomata”. În Giurgiu, dar nu numai, a avut un succes fantastic. Judeţul nostru este preponderent agrar, are foarte multe comune în care cei mai mulţi cu asta se ocupă: agricultura. Vorbim despre produse bio, sănătoase, produse 100% româneşti care ne pot asigura hrana. Să-i sprijinim, să-i ajutăm să producă în continuare pentru România!

De asemenea, consider că statul trebuie să asigure şi transportul produselor agricole în pieţe şi în lanţurile de magazine. Totodată, trebuie să identifice urgent spaţii de depozitare pentru produsele de toamnă. În plus, este esenţial ca APIA să dea în avans subvenţiile, pentru că fermierii să-şi poată continua activitatea!

Aşa cum am mai spus, trebuie încercată repopularea fermelor de porci, acolo unde riscul de pestă porcină africană nu mai există, trebuie repopulate fermele de pui, dar este nevoie de bani de la Guvern pentru toate acestea. Agricultorii nu pot singuri!

Sigur, de unde bani, dacă tu, Guvern, cumperi un milion de măşti cu 12 milioane de euro? Adevărată risipă de fonduri!

Le solicit celor care ne conduc să înceteze cu risipa şi cu deciziile lor fără sens şi să începem odată să ne asigurăm hrana! Să facă ceva concret, ca să nu îngroape economia!
În Parlament, Partidul Social Democrat va propune şi va susţine măsuri concrete, inclusiv în agricultură, şi sperăm să avem suportul tuturor colegilor noştri, indiferent de partidul din care fac parte!”, a scris Niculae Bădălău, pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat, pe pagina sa de Facebook, un mesaj, precizând că „singura şansă pentru ca economia României să mai funcţioneze este #Agricultura„. „Şi, dacă Guvernul nu ia URGENT măsuri pentru sprijinirea agricultorilor români, vom avea mari probleme cu asigurarea hranei pentru populaţie! Când spun măsuri, nu mă refer la trâmbiţarea […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Senatorul Niculae Bădălău: „Dacă Guvernul nu ia URGENT măsuri pentru sprijinirea agricultoril… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.