Citeam pe Facebook, zilele acestea, un fel de concluzie a ultimelor săptămâni, raportată la ceea ce se întâmplă la nivel european: „fiecare e pe cont propriu”. Sigur, referirea era la state, dar dacă ne raportăm şi la atitudinea Guvernului actual, cred că putem spune acelaşi lucru şi la nivel… micro.

Niciun leu nu a fost alocat, până în acest moment, de la Ministerul Sănătăţii către Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, în plină pandemie de coronavirus. Colaborarea excelentă între conducerea SJU, reprezentată de managerul Mihaela Raţă, şi conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu, reprezentată de Marian Mina, a făcut, însă, ca lucrurile să se pună în mişcare. Să nu mai aşteptăm cu mâna întinsă de la Guvern, ci fonduri de la judeţ să fie redistribuite către sănătate!

Suntem cumva pe cont propriu, ca şi comunitate, dar suntem uniţi! Măcar o parte dintre noi…

Astfel, aşa cum ştiţi, în ultima şedinţă a CJ Giurgiu, au fost alocate circa 4,5 milioane de lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

„Un milion sunt pentru cumpărarea echipamentelor de protecţie şi dezinfectante, iar restul de bani, pentru aparatură medicală necesară în această perioadă. Avem comandate peste 3.000 de combinezoane, 50.000 de măşti şi 50.000 de perechi de mănuşi. Aşteptăm prima tranşă de echipamente de protecţie, săptămâna aceasta, cel mai probabil miercuri, 25 martie”, ne-a declarat managerului SJU Giurgiu, Mihaela Raţă.

Ea ne-a anunţat că a fost deja demarată procedura în regim de urgenţă şi pentru achiziţionarea de kituri şi aparate de testare, ventilatoare, paturi cu ventilaţie. „Personalul medical al SJU Giurgiu va merge la Institutul „Matei Balş” pentru instruire. Precizez că, la acest moment, tot datorită sprijinului oferit de autorităţile judeţene, întreg personalul medical are echipamente de protecţie!”, ne-a spus managerul SJU Giurgiu.

Mihaela Raţă anunţă şi că au fost deja închiriate de către Consiliul Judeţean Giurgiu microbuze cu care vor face naveta la Giurgiu medicii din Capitală.

„Totodată, vreau să le mulţumesc mult tuturor giurgiuvenilor care au răspuns apelului nostru şi le sunt recunoscătoare celor care au donat sume de bani, care au dorit să sprijine personalul medical şi au înţeles cât de importantă este protejarea medicilor şi asistenţilor noştri!”, a afirmat Raţă. Potrivit acesteia, până în prezent, suma din donaţii depăşeşte 37.000 de lei.

Astăzi, la SJU Giurgiu, a fost prezent şi preşedintele CJ Giurgiu, Marian Mina, care a dorit să se asigure că personalul medical are echipamente de protecţie, dar şi pentru a discuta cu managerul Mihaela Raţă despre viitoarele achiziţii.

Sunt alături de eroii noştri, medici şi asistenţi medicali ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, cei din linia întâi în lupta cu pandemia de coronavirus!

Am mers, astăzi, la unitatea medicală giurgiuveană pentru a mă asigura că întregul personal are echipamente de protecţie. Este prioritară protejarea cadrelor medicale, întrucât, dacă se îmbolnăvesc cei care trebuie să ne salveze, va fi condamnată întreaga populaţie! Tot astăzi, am discutat şi cu doamna manager a SJU Giurgiu, Mihaela Raţă, despre achiziţiile ce vor fi făcute, în următoarea perioadă, cu fondurile pe care le-am alocat în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, respectiv 45 de miliarde de lei vechi. Miercuri, 25 martie, va sosi prima tranşă din echipamentele de protecţie şi am demarat deja procedura pentru cumpărarea aparaturii medicale necesare în această perioadă: kituri şi aparate de testare pentru coronavirus, paturi cu ventilaţie pentru terapie intensivă, instalaţii de sterilizare a apei şi ventilatoare.

Le mulţumesc, încă o dată, tuturor cadrelor medicale ale Spitalului Judeţean Giurgiu şi o felicit pe doamna manager Mihaela Raţă pentru eforturile depuse, pentru implicare şi profesionalism!

De asemenea, le mulţumesc giurgiuvenilor care au răspuns apelului SJU Giurgiu şi au făcut donaţii către spital. Dacă, nici până în acest moment, Guvernul Orban nu ne-a ajutat cu vreun leu, comunitatea giurgiuveană a luat atitudine şi a demonstrat că este unită! Tocmai de aceea, sunt convins că #împreună vom depăşi această perioadă grea!”, a scris Marian Mina, pe pagina sa de Facebook.

Text si foto: Cătălina Sfetcu

1 COMENTARIU

  1. […] Citeam pe Facebook, zilele acestea, un fel de concluzie a ultimelor săptămâni, raportată la ceea ce se întâmplă la nivel european: „fiecare e pe cont propriu”. Sigur, referirea era la state, dar dacă ne raportăm şi la atitudinea Guvernului actual, cred că putem spune acelaşi lucru şi la nivel… micro. Niciun leu nu a fost […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Veşti bune de la Spitalul Giurgiu! Când va sosi prima tranşă de echipamente de protecţie pentru… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.