Ştiţi persoanele acelea care vin în localuri şi-ţi pun pe masă diverse jucărioare (de la chinezi?!) sau alte diverse obiecte, de regulă „două la 5 lei”? Sigur că le ştiţi, avem şi la Giurgiu.

Sunt foarte tineri sau nu, unii cu probleme, alţii care doar cred că ţine figura. Te lasă câteva minute, cât fac turul restaurantului sau barului şi, la întoarcere, dacă nu cumperi, strâng cu furie tot ce-au împrăştiat pe lângă paharul, telefonul sau farfuria ta. Noroc că se abţin, că altfel, cine ştie, te-ar fi şi blestemat pentru că „nu-ţi pasă de oamenii amărâţi”.

E, pe cuvânt că de asta mi-a adus aminte Marian Măroiu, în seara aceasta. Mai multe doamne, cititoare de-ale noastre, ne-au informat că domnul cu pricina a trecut la alt nivel. Nu mai dă doar sticle cu vin, la aniversări, ci a luat la pas oraşul, astă-seară, şi n-ar fi ratat niciun local. N-ar fi ratat nici… nicio doamnă din localurile cu pricina.

Astfel, Măroiu, sub pretextul zilei de 8 Martie care va fi peste… 3 zile, ar oferi câte o ciocolată şi un „suvenir” femeilor din restaurante.

Ciocolata nu-i ca vinul, dar suvenirul e cum e! Poza lui(evident!), însoţită de un text de care nici măcar el, Marian Măroiu, nu mai este sigur de multă vreme: „candidatul PNL la funcţia de primar al municipiului Giurgiu”.

Exact ca unele dintre persoanele amintite mai sus, care ţin în mână o hârtie pe care stă scrisă afecţiunea de care „suferă” 😀

Ştie toată lumea că nu s-a stabilit încă cine va fi candidatul PNL, dar el o ţine pe-a lui! Doamne, dacă ar fi la fel de încăpăţânat şi când vine vorba despre respectarea regulilor de circulaţie, ah, de câte vorbe… dulci ar fi scăpat, pe Facebook!

Nu zicem că bagă pumnu’ în gura şefilor PNL, doamne fereşte, dar ciocolata şi fotografia lui în buzunarele femeilor, da! Ei bine, îi reamintim şi cu această ocazie domnului Măroiu că orice aliment, însoţit de un material de promovare electorală, se numeşte mită electorală. Dulce sau cu alcool, cu pene sau alunecoasă, în campanie, precampanie sau pre-pre-precampanie.

Oricum, stimaţi giurgiuveni, dacă nici vinul şi nici ciocolata nu v-au impresionat, să ştiţi că ar putea oferi şi controale medicale! Unde vreţi şi unde aveţi nevoie… Vă duce şi gunoiul! Dar să nu vă învăţaţi cu atâta atenţie, că, dacă va ieşi vreodată primar în viaţa asta sau una viitoare, s-ar putea să vi le ceară înapoi înmiit.

Să păstraţi măcar ambalajele, ca amintire 😀

P.S.: Aşa am primit fotografia, cu scobitoarea aferentă, nu ştim exact intenţia celei care a aşezat-o acolo, dar bănuim că are legătură cu mărimea… Fotografiei şi, evident, candidaturii aferente 😀

*Parţial, acesta este un pamflet ce trebuie tratat ca atare. Fotografia nu este trucaj!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.