În cadrul ediției a-II-a a evenimentului „Rețeaua Campionilor în domeniul integrității“, Consiliul Județean Giurgiu s-a înscris în competiție cu propunerea de buna practică „Curat murdar, coane Fănică!” – Concurs de scenarii pe teme anticorupție , ediția I 2018 și a obținut locul 4 în urma jurizării celor 29 de propuneri de bună practică înscrise în concurs de unitățile administrativ teritoriale.

“Totodată, urmare a prezentărilor realizate în cele 2 zile de competiție de cele 14 comunități selectate, Consiliul Județean Giurgiu a obținut locul al 2 lea în urma votului publicului din sală și va reprezenta România la Academia de Guvernare Locală care va avea loc la Haga, Olanda, în perioada 16-20 martie 2020 alături de reprezentanții  MDLPA și echipa formată din reprezentanții  UAT-urilor selectate ca bune practici (un număr total de 8 UAT-uri).

Consiliul Județean Giurgiu a fost reprezentat la eveniment de Administratorul Public al Județului – Cristian GRĂTIANU și directorul adjunct al Teatrului Tudor Vianu – Elsa JOANTĂ.

În conformitate cu graficul de activități agreat, Concursul „Curat murdar, coane Fănică” s-a adresat tinerilor cu vârsta între 15 și 18 ani împliniți în cursul anului 2018 și a fost organizat de Consiliul Județean Giurgiu în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție –Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, Teatrul Tudor Vianu și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu în intervalul 21.03.2018 – 26.11.2018, având ca scop promovarea unor mesaje anticorupție.

În vederea educării tinerei generații în spiritul integrității, Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu, în parteneriat cu Consiliul Județean Giurgiu și Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu, în baza protocoalelor de colaborare încheiate între cele trei instituții, au organizat concursul de scenarii pe teme anticorupție „Curat murdar, coane Fănică!”.

Concursul s-a adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 18 ani, care au fost  invitați să redacteze scenariul unei piese de teatru scurt, într-un singur act. Autorii scenariilor pieselor de teatru care au ocupat primele trei locuri, au fost recompensați cu premii și au primit un permis de acces gratuit, cu însoțitor, la spectacolele jucate la sediu de Teatrul “Tudor Vianu”.

Piesa desemnată câștigătoare a concursului a fost  montată la Teatrul „Tudor Vianu”, cu elevii Școlii de teatru și a fost prezentată în premieră absolută la data de 26 noiembrie 2018.

În vederea asigurării echidistanței, transparenței , egalității de șanse coroborat cu obținerea unui grad de performanță ridicat în atingerea obiectivelor consursului, evaluarea scenariilor înscrise în concurs a fost realizată de către un juriu profesionist, format din reprezentați ai Teatrului Tudor Vianu Giurgiu.

            Reamintim faptul că evenimentul a fost organizat de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Direcția Integritate, Bună Guvernare și Politici Publice, ca activitate a proiectului „Consolidarea sistemelor de integritate – cea mai bună strategie de prevenire a corupției în administrația publică“, cod SIPOCA 61, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, în perioada 25-26 februarie 2020, la „RIN Grand Hotel“ din București.

            Premierea câștigătorilor a fost făcută din partea MDLPA de Vetuța Stănescu – Secretar de Stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.