O nouă şedinţă cu scântei, la Consiliul Local Bucşani. Astăzi, 12 februarie, consilierii locali s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară care nici n-a început bine, că s-a şi transformat într-o ceartă în toată regula. Aceasta, deoarece unii dintre consilieri – cei care nu s-au alăturat colegilor în demersul de a-l schimba pe vicele Ionel Rizea- susţin că nu ar fi fost anunţaţi de întrunire, în termenul stabilit de lege.

Cumva explicabil, probabil, având în vedere că pe ordinea de zi a fost un proiect de hotărâre privind angajarea unui avocat în procesul privind schimbarea viceprimarului Rizea.

Decizia respectivă a fost atacată în instanţă, întrucât, aceasta ar fi încălcat Legea Electorală ce prevede că un viceprimar nu poate fi schimbat din funcţie, cu 6 luni înainte de alegerile locale.

O altă temă a scandalului a fost şi aceea că majoritatea nou formată- ce coincidenţă!, imediat ce în peisajul local a apărut Dan Păsat – a refuzat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect iniţiat de către o parte a consilierilor PSD. Prin proiect, CL Bucşani lua act de propunerea PSD de numire a unui consilier, pe un post rămas vacant, în urmă cu 6 luni. Aceasta, după decesul alesului care ocupa postul respectiv. De menţionat este că propunerea a mai fost respinsă o dată, într-o altă şedinţă.

A fost de-a râsul plânsul, căci unii dintre cei mai vocali dintre aleşii din Bucşani le reproşau celor care au iniţiat proiectul că nici măcar n-ar fi fost la înmormântarea respectivului…

Oaspeţii de la Giurgiu, întrerupţi permanent

La şedinţa de azi de la Bucşani au luat parte şi Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, deputatul Elena Dinu şi vicepreşedintele CJ, Lucian Corozel.

Cu toţii au încercat să le explice, încă o dată, consilierilor de ce hotărârea privind schimbarea viceprimarului ar putea să nu fie legală, de ce trebuie să ia act de decizia privind ocuparea postului de consilier şi că, dacă n-ar fi decis să-l înlăture pe Ionel Rizea, atunci nici n-ar fi fost nevoie să dea bani de la bugetul local pentru a plăti un avocat. Abia au reuşit cei trei să îşi expună punctul de vedere, fiind întrerupţi des, tare şi răspicat, uneori aducându-li-se “argumente” ce nu aveau nicio legătură cu subiectul.

Păsat îi mai şoptea preşedintelui de şedinţă ce să spună

E o tradiţie deja, se pare, ca şi Dan Păsat să participe la şedinţele CL Bucşani. S-a aşezat aproape de preşedintele de şedinţă şi, din când în când, îi mai şoptea acestuia ce să spună: hai, acum, supuneţi la vot, ai, acum, treceţi la diverse! Şi, ce credeţi, aşa se şi întâmpla.

Păi, ce facem, domnule Păsat? Parcă ziceaţi că sunteţi acolo în calitate de simplu cetăţean! De când un simplu cetăţean face ordine în şedinţele unui consiliu local?

În fine, domnul Păsat, condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, a reamintit cu glas tare că intenţionează să candideze la funcţia de primar la Bucşani. Iar acest lucru explică multe!

Revenind la subiectul principal al şedinţei- angajarea avocatului, Marian Mina, Elena Dinu şi Lucian Corozel le-au reamintit consilierilor că, dacă nu se grăbeau să dea hotărârea privind schimbarea viceprimarului, nu ar mai fi fost nevoiţi să golească bugetul local de bani pe care i-ar fi putut folosi în multe investiţii. Că tot se plângeau unii dintre ei că nu le văd…

Dar, ştiţi cum este, ambiţiile politice cu cheltuială se ţin!

Numai că această cheltuială este pe spatele sătenilor pe care nu-i interesează că au vrut unii să fie altcineva viceprimar. Ei vor drumuri bune, şcoli curate, ar vrea ei şi întelegere, că doar aşa merge treaba bine într-un loc. Dar au, din păcate, ghinion!

Vorba vicelui Corozel, care l-a întrebat pe Păsat de când a devenit locuitor al comunei Bucşani. După ce Păsat i-a spus că de vreun an jumate, Lucian Corozel a replicat: “păi, chiar de atunci au început problemele în Consiliul Local Bucşani”…

Şi dacă tot sunt luate decizii în CL Bucşani, se pare, după poftele lui Dan Păsat sau, cel puţin, în concordanţă cu evidentele sale interese, povestea sigur nu se va termina aici. Aşa că, vom reveni cu detalii despre cazul Bucşani, despre hotărârile luate acolo, în perioada următoare!

1 COMENTARIU

  1. […] O nouă şedinţă cu scântei, la Consiliul Local Bucşani. Astăzi, 12 februarie, consilierii locali s-au întrunit într-o şedinţă extraordinară care nici n-a început bine, că s-a şi transformat într-o ceartă în toată regula. Aceasta, deoarece unii dintre consilieri – cei care nu s-au alăturat colegilor în demersul de a-l schimba pe vicele Ionel Rizea- susţin […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: BUCŞANI: Scandalul continuă! În loc să folosească banii pentru INVESTIŢII, consilierii locali … […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.