Deputatul PSD de Giurgiu Cristina Elena Dinu a postat pe pagina sa de Facebook mai multe informaţii despre evenimentul ce a avut loc vineri, 7 februarie.

„Am participat, la Mănăstirea Comana, la şedinta anuală de lucru a Adunării Eparhiale a Episcopiei Giurgiului, în prezența Preasfintitului Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie, după care a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru părintele Patriarh Teoctist, la finalul căreia Întâistătătorul eparhiei noastre a evocat personalitatea marcantă a celui de al V-lea patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, la împlinirea a 105 ani de la nașterea sa.

Au fost prezentate, într-o retrospectivă sintetică, cele mai importante realizări administrative, cultural-pastorale, sociale și economice ale eparhiei care au marcat anul 2019 „Anul omagial al satului românesc, al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari” și ,,An comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești”. De asemenea, Preasfinția Sa Ambrozie a creionat câteva dintre coordonatele pe care se vor axa activitățile eparhiale din anul 2020, în lumina programului- cadru elaborat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române”, a scris Elena Dinu, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.