Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la eşecurile înregistrate în toate domeniile de către PNL.

„PNL a #eșuat lamentabil. Niciuna dintre așa-zisele sale reforme, mult clamate de președintele Iohannis nu a reușit. O arată faptele concrete. Scenariul anticipatelor ca unică soluție pentru ca PNL să-și aplice „mărețele” reforme care să aducă lapte și miere-n România este o manipulare sinistră, menită să ascundă demagogic și-n interes electoral realitatea eșecului liberal. Reformele eșuate ale PNL:
⬇️Sănătatea. Guvernul PNL a vrut să privatizeze sănătatea. A eșuat. Chiar beneficiarii – clinicile private – au anunțat oficial că nu vor să asigure fără bani (fără coplată) servicii conexe tratamentelor din programele naționale de sănătate.
⬇️Finanțele Publice. Un eșec total! Guvernarea PNL a contractat împrumuturi gigantice fără niciun efect benefic pentru economie sau populație. Veniturile statului au scăzut dramatic. Cheltuielile, multe arbitrare și inoportune, au explodat. România a ajuns în guvernarea liberală să aibă cel mai mare deficit bugetar din UE, mult peste limita admisă, de 3% din PIB, fapt care-i vulnerabilizează poziția pe piețele internaționale și-i crește costurile.
⬇️Infrastructura. Zero autostrăzi, zero inițiative coerente și abandonarea proiectelor începute de PSD. Va rămâne emblematică pentru calitatea guvernării liberale soluția drumurilor forestiere pentru aglomerația de pe Valea Prahovei. Guvernul Orban a anulat contractele de PPP pentru autostrada Comarnic-Brașov și Tg. Neamț-Iași-Ungheni. Autostrada Nordului nu se mai face. Autostrada Unirii nu are finanțare. Drumul expres Craiova-Pitești a primit o sumă infimă față de cât ar fi necesar.
⬇️Reforma electorală. S-a dovedit că așa-zisa reformă electorală nu a fost decât o tentativă de legalizare a turismului electoral. Iar asta cu încălcarea gravă a principiilor europene în materie electorală care interzic modificarea sistemului electoral cu mai puțin de 1 an înainte de alegeri.
⬇️Dezvoltarea Regională. Un eșec programat: -30 miliarde la dezvoltarea locală. În guvernarea liberală s-a tăiat 70% din resursele PNLD – program esențial pentru comunitățile locale; în guvernarea PSD au fost finanțate 16.000 de proiecte în toate localitățile din țară pentru creșterea standardului de viață – apă, canal, dispensar, școală, gaz, trotuar, asfalt, etc.
⬇️Munca și Protecție Socială. Eșec pe linie. Va rămâne antologic războiul ministrei liberale cu liftiera, ca probă de maximă competență liberală în domeniu. La fel și întârzierea plății pensiilor și vina aruncată stupid pe CEC. La acest minister vital pentru milioane de români amatorismul și improvizația au făcut dovada eșecului. Au fost înghețate pensia minimă și salariul minim pentru cei cu studii superioare. A diminuat creșterea prevăzută de PSD pentru salariul minim general. A anulat sporul de 15% pentru periculozitate în muncă etc”, a scris Niculae Bădălău, pe Facebook.

1 COMENTARIU

  1. […] Preşedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Bădălău, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la eşecurile înregistrate în toate domeniile de către PNL. „PNL a #eșuat lamentabil. Niciuna dintre așa-zisele sale reforme, mult clamate de președintele Iohannis nu a reușit. O arată faptele concrete. Scenariul anticipatelor ca unică soluție pentru ca PNL să-și aplice „mărețele” […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Senatorul Niculae Bădălău: Guvernul PNL a eşuat lamentabil […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.