STENOGRAME: Dan Păsat- „Eu vreau bani, mă frate! Ce tot comentezi mă cu mine?”(…) “Eu vorbesc de relaţia mea cu Elena, relaţia mea cu Vasile Blaga, relaţia mea cu Videanu şi aşa mai departe, Berceanu… adică asta e viaţa!”

Poate chiar cel mai controversat personaj politic pe care l-a avut vreodată Giurgiu, Dan Păsat, după de 3 ani de puşcărie, a revenit în forţă în politica locală, după resuscitarea pe care i-a făcut-o şeful ALDE Giurgiu, Toma Petcu.

Deşi Petcu, iniţial, în 2018, nega în faţa presei naţionale şi locale, că Dan Păsat ar avea un loc călduţ în ALDE, el i-a făcut, recent, o reintrare… triumfată în atenţia publicului, prin scandalul de la Bucşani.

CITEŞTE AICI: http://giurgiu-net.ro/archives/70826 ULTIMA ORĂ: Primit în ALDE, fostul puşcăriaş Dan Păsat face „legea” prin judeţ? Scandal mare la Bucşani!

Sigur, nu spune nimeni că, după 3 ani de detenţie, un om nu mai are voie să… „trăiască”, dar, din metodele pe care Păsat le foloseşte şi acum, se pare că încercările de „reintegrare” a sa n-au funcţionat. Nu ştim la ce s-a tot gândit Păsat, cât a fost închis pentru şantaj şi corupţie, dar nu pare că şi-ar fi învăţat lecţia în privinţa atitudinii sale faţă de semeni, atunci când are vreun interes personal sau de partid. Deci, se pare că vorba: „lupul îşi schimbă părul, dar năravul ba!” i se potriveşte de minune!

Cel puţin, în cazul schimbării viceprimarului de la Bucşani, Păsat ar fi făcut ceea ce ştie cel el mai bine, motiv pentru care se va alege cu plângeri penale.

CITEŞTE: http://giurgiu-net.ro/archives/70978 PSD Giurgiu, plângere penală împotriva lui Dan Păsat- ALDE? Avocatul Crina Stoianovici: “Există indicii temeinice privind exercitarea unor presiuni asupra consilierilor locali din Bucşani”

Stimaţi giurgiuveni- cărora o să vă ceară voturile ALDE, curând, cu un asemenea personaj în fruntea trupei, sub masca „salvatorilor”, „moraliştilor”, celor mai „cuminţi” politicieni, după ăia de la PNL, din lume- haideţi să vă reamintim cu cine aveţi de-a face:

Dan Păsat este originar din localitatea giurgiuveană Ogrezeni. El a fost poliţist până în anul 2000, după care a intrat în afaceri cu terenuri şi ulterior în politică, ca membru PDL. A trecut apoi în tabăra PNL Giurgiu, deţinând pentru scurt timp chiar funcţia de subprefect al judeţului. Pe listele acestui partid a fost ales deputat, însă ulterior s-a reîntors la PDL. De acolo, direct în puşcărie, în 2013.

În 2011, conform unei declaraţii de avere, Dan Păsat deţinea 20 de terenuri agricole cu o suprafaţă cumulată de peste 500 de hectare în mai multe localităţi giurgiuvene. De asemenea, el mai avea cinci maşini. În plus, obţinuse venituri de 5,3 milioane de lei prin vânzarea mai multor terenuri şi a două apartamente în Bucureşti.

În presa locală şi naţională, în perioada respectivă, Dan Păsat era acuzat de folosirea unor metode de „interlopi” pentru obţinerea de foloase personale sau pentru partid(e). Ulterior, prin decizia instanţei, se poate spune că jurnaliştii nu exagerau în folosirea termenului respectiv.

Mai întâi a fost… DNA

În aprilie 2011, Direcţia Naţională Anticorupţie dispunea trimiterea în judecată a lui Dan Păsat şi a altor două persoane.

Iniţial, PDL-iştii l-au scăpat, în Camera Deputaţilor, pe Dan Păsat, după solicitarea DNA privind reţinerea şi arestarea personajului. Începând cu Traian Băsescu şi sfârşind cu Raluca Turcan sau Ioan Oltean, ulterior, PDL-iştii s-au lepădat pe rând de acuzatul Dan Păsat.

Interesant este că, dacă informaţiile se confirmă şi ALDE Giurgiu va fi „înghiţit” de PNL Giurgiu, oare doamna Turcan şi prietenii săi din PNL o să-l „înghită” şi pe DAN PĂSAT, din nou?

Revenind, în aceeaşi perioadă, deci în februarie 2011, Gândul publica un articol incendiar, cu fragmente pe măsură din stenograme în care Dan Păsat o menţiona pe Elena Udrea ca fiind „o persoană cu care se înţelege bine şi faţă de care a „făcut nişte gesturi”.

“Deputatul PDL Dan Păsat, cercetat de procurori pentru şantaj şi corupţie a încercat să obţină fonduri pentru construirea unui parc de distracţii pe propriul său teren intenţionând să apeleze la ministrul Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea. Cel puţin asta i-a spus prin telefon unui prieten în urmă cu un an, când Păsat vorbea despre Elena Udrea ca despre o persoană cu care se înţelege bine şi faţă de care a „făcut nişte gesturi”.Respectivele informaţii apar în referatul întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie, document la care procurorii au ataşat şi stenogramele discuţiilor telefonice pe care parlamentarul democrat-liberal le-a purtat în ianuarie 2010.

PĂSAT ŞI DISCUŢIA IMAGINARĂ CU „ELENA”

„Eu vreau să mă duc la ea şi să îi spun următorul lucru:
<<Băi, Elena, uite care-i treaba, eu vreau să fac acolo. Am un lac mare, e zonă de interes, eşti la… e la Giurgiu. Tu ştii că ai vrut să vii la Giurgiu şi nu ai putut că aşa a fost să fie.”>>Noi ne înţelegem aşa bine, eu cu Elena, înţelegi?… Am făcut eu nişte gesturi faţă de ea pe aici şi…i-a plăcut”, se arată în documentul prezentat de Realitatea tv.

În aceleaşi înregistrări apare şi o discuţie între Păsat şi omul de afaceri Adrian Marian Ionel, cel care, spun procurorii, ar fi fost şantajat de către deputatul PDL. Conform DNA, Păsat ar fi făcut presiuni asupra lui Ionel pentru a primi banii dintr-o lucrare publică pe care acesta o câştigase în Giurgiu. În apărarea sa, Dan Păsat spune că banii pe care îi solicitase i se cuveneau întrucât lucrarea de la societatea care a câştigat licitaţia a fost preluată prin antrepriză de una din firmele sale.

(…) Discuţie între Dan Păsat şi un prieten

(…) Păsat: Deci eu când a investit-o Guvernul, m-am dus la ea(Elena Udrea, n.r.), am pupat-o, am felicitat-o şi i-am spus că în zona aia, Ogrezeni acolo…E o baltă mare, frumoasă, şi că e zonă de interes. Şi ea zice: „Da, da, Comana. Eu ştiam de Comana, nu ştiam nimic de…” Deci nu ştia absolut nimic femeia, ca locaţie mă refer. Ca proiect poate ştie…

Păsat: Eu vreau să mă duc la ea şi să îi spun următorul lucru:
„Băi, Elena, uite care-i treaba, eu vreau să fac acolo. Am un lac mare, e zonă de interes, eşti la…e la Giurgiu. Tu ştii că ai vrut să vii la Giurgiu şi nu ai putut că aşa a fost să fie.” Noi ne înţelegem aşa bine, eu cu Elena, înţelegi?… Am făcut eu nişte gesturi faţă de ea pe aici şi…i-a plăcut.

Păsat: Lăsând la o parte că sunt eu deputat, nu vorbesc de deputat aici. Eu vorbesc de relaţia mea cu Elena, relaţia mea cu Vasile Blaga, relaţia mea cu Videanu şi aşa mai departe, Berceanu… adică asta e viaţa!

Discuţie între deputatul Dan Păsat şi omul de afaceri Adrian Marian Ionel

Păsat: Eu vreau bani, mă frate! Ce tot comentezi mă cu mine? Voi v-aţi luat bani băi. 30 de miliarde, băi şi i-aţi băgat în alte… Ascultă-mă şi tu acum pe mine! Voi aţi dat din banii publici de stat. Băi, dacă există mâine un control…Eu vreau doar banii mei şi văd că nu vrei să colaborezi.

(…)

Păsat: Băi, eu mâine vreau banii. Deci , eu mâine vreau bani. Eu nu zic să-mi dai mâine un miliard, dar dă-mi frate din bani”.

TOT ARTICOLUL DIN GÂNDUL, AICI: https://m.gandul.info/stiri/stenograme-discutia-imaginara-a-deputatului-pasat-cu-udrea-bai-elena-uite-care-i-treaba-plus-reactia-ministrului-nicio-zi-fara-mine-7981930

După un proces de 2 ani, Păsat primeşte decizia definitivă! 3 ani de închisoare

2.12.2013, presa centrală:

Completul de cinci judecători al instanţei supreme a menţinut integral decizia din 10 aprilie, prin care Dan Păsat a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, fiind astfel respinse recursurile făcute de fostul deputat şi de procurorii DNA.

În 10 aprilie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Dan Păsat la trei ani de închisoare cu executare pentru trei fapte de şantaj şi la 11 luni de închisoare pentru operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Pedepsele dispuse în cazul lui Dan Păsat au fost contopite, instanţa dispunând ca acesta să o execute pe cea mai grea, de trei ani de închisoare.

Instanţa i-a obligat pe Dan Păsat şi Constantin Marin să plătească, în solidar, câte 5.000 de euro daune morale către Adrian Marian Ionel şi Costin Ionuţ Ionel.

Judecătorii au mai dispus confiscarea a 1.836.608,59 lei de la Dan Păsat, reprezentând sumele încasate de SC Prod Invest SRL ca urmare a activităţii infracţionale desfăşurate de fostul deputat.

Instanţa a menţinut sechestrul asigurător instituit de procurorii DNA în 8 martie 2011 asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Dan Păsat până la concurenţa sumei de 1.836.608,59 lei şi 5.000 de euro, precum şi sechestrul asupra bunurilor mobile şi imobile ale lui Constantin Marin până la concurenţa sumei de 5.000 de euro.

Decizia a fost contestată de cei trei inculpaţi şi de procurorii DNA la Completul de cinci judecători al instanţei supreme, care joi a dat o sentinţă definitivă în acest dosar.

Potrivit DNA, în perioada octombrie – noiembrie 2009, Dan Păsat, sprijinit de Constantin Marin, ar fi ameninţat verbal şi fizic, în mai multe rânduri, doi reprezentanţi ai firmei Agro Clas SRL Teleorman, iar în 29 octombrie 2009 a exercitat acte de violenţă asupra acestora. Ameninţările vizau integritatea fizică a celor doi reprezentanţi ai firmei sau a membrilor familiilor acestora, pentru a-i determina să semneze un contract de cesiune integrală a lucrărilor de aducţiune a apei din comuna Vărăşti, judeţul Giurgiu.

Totodată, prin ameninţări şi sprijinit de Marin Constantin, Păsat ar fi încercat să îl convingă pe unul dintre cei doi reprezentanţi ai firmei să meargă la sediul Primăriei din comuna Toporu şi să facă demersurile necesare pe lângă primar în vederea încasării sumei de 290.000 de lei, bani care s-ar fi cuvenit firmei Agro Clas SRL din executarea unui contractul de aducţiune apă potabilă. Aceşti bani ar fi urmat să îi fie remişi lui Dan Păsat.

Procurorii au mai susţinut că, în cursul lunii noiembrie 2009, Păsat ar fi exercitat presiuni psihice, ameninţându-l pe primarul comunei Toporu, pentru a rezilia un contract cu SC Agro Clas SRL şi a efectua plăţile aferente derulării contractului către firma lui Dan Păsat – SC Prod Invest SRL, în condiţiile în care aceasta din urmă efectuase numai anumite lucrări subcontractate.

Contractul, în valoare totală de 3.848.719 lei, avea ca obiect „alimentarea cu apă potabilă a comunei Toporu”.   Totodată, potrivit procurorilor, Dan Păsat ar fi încercat să îl constrângă pe primarul comunei Toporu „să facă demersuri ilicite” prin care să favorizeze firma fostului deputat la câştigarea licitaţiei publice care avea ca obiect atribuirea contractului pentru construirea unei baze sportive în localitate. Procedura de achiziţie publică trebuia să aibă loc în decembrie 2009 – martie 2010.  

În perioada noiembrie 2009 – februarie 2010, Dan Păsat ar fi efectuat demersuri, în calitate de administrator de facto în reprezentarea intereselor societăţii sale, SC Prod Invest SRL, pe lângă primarii localităţilor Toporu, Bulbucata, Bucşani, Vărăşti, Letca Nouă, Valea Dragului, pentru a-i determina să efectueze plăţi, cu prioritate, către firma sa ori să o favorizeze în obţinerea unor contracte privind lucrări de interes public, printre care baze sportive sau extindere sediu primărie.   Astfel, Păsat ar fi desfăşurat operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu calitatea de deputat, obţinând foloase necuvenite în sumă de 1.836.608,59 de lei.


Vom reveni şi cu alte materiale INCENDIARE legate de controversatul Dan Păsat, promovat de ALDE Giurgiu, de scandalurile în care a fost implicat şi, probabil, că vom auzi şi despre unele nou-nouţe…

Redacţia

1 COMENTARIU

  1. […] STENOGRAME: Dan Păsat- „Eu vreau bani, mă frate! Ce tot comentezi mă cu mine?”(…) “Eu vorbesc de relaţia mea cu Elena, relaţia mea cu Vasile Blaga, relaţia mea cu Videanu şi aşa mai departe, Berceanu… adică asta e viaţa!” Poate chiar cel mai controversat personaj politic pe care l-a avut vreodată Giurgiu, Dan Păsat, după […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: Mândria ALDE Giurgiu! Dan Păsat: 3 ani de ÎNCHISOARE pentru şantaj şi corupţie, cercetat şi p… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.