Purtătorul de cuvânt al PSD Giurgiu, dascălul Mirela Delea, a criticat dur, în conferinţa de presă de ieri, atitudinea ministrului Educaţiei, Monica Anisie, în cadrul deja celebrei “descinderi” făcute la o şcoală din Ialomiţa.

“Multe cadre didactice din România s-au simţit în ipostaza neplăcută în care a fost doamna învăţătoare şi au privit gestul ministrului ca pe unul de imagine în faţa opiniei publice. Această atitudine nu a “educat” copiii şi nici nu poate avea vreun efect pozitiv asupra dascălilor. Pedagogic nu se face aşa! Chiar dacă doamna învăţătoare a folosit un ton mai ridicat, corect era dacă doamna ministru avea o discuţie cu acest cadru didactic, după terminarea orei şi nu în faţa elevilor. 

Lipsa de diplomaţie şi de tact s-au reflectat în atitudinea ministrului!

Ceea ce trebuie şă ştie şi să respecte cei care fac astfel de controale în unităţile de învăţământ, fie că sunt inspectori şcolari, inspectori şcolari generali sau miniştri este că, în conformitate cu prevederile art. 272 din  Legea educaţiei naţionale: (1) Cadrele didactice nu pot fi perturbate în timpul desfăşurării activităţii didactice de nicio autoritate şcolară sau publică; (3)Înregistrarea prin orice procedee a activităţii didactice poate fi făcută numai cu acordul celui care o conduce

Din păcate, doamna ministru era într-o campanie de imagine care a transformat o vizită normală într-o descindere. Elevii şi profesorii trebuie să fie încurajaţi să participe la actul educaţional, cu respect şi prin măsuri manageriale constructive, nu distructive!”, a declarat Mirela Delea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.