Trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu vor fi dotate cu mai multe echipamente medicale, în urma unui parteneriat între Spital, MOL România şi Asociaţia Inima Copiilor.

Miercuri, 15 ianuarie, la sediul SJU Giurgiu, a avut loc o conferinţă de presă, prin intermediul căreia au fost oferite mai multe informaţii despre acest proiect.

„Este un proiect foarte important pe care îl derulăm împreună cu Asociaţia Inima Copiilor şi MOL România. Cu sprijinul partenerilor noştri, vom dota unele secţii şi compartimente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu cu aparatură şi echipamente medicale moderne. Salutăm această iniţiativă de a sprijini efortul nostru de transformare a SJU Giurgiu într-o unitate medicală modernă cu servicii la cel mai înalt nivel. Mulţumesc partenerilor noştri şi îmi exprim speranţa că acest efort comun este menit să îmbunătăţească calitatea actului medical din cadrul spitalului nostru”, a declarat managerul SJU Giurgiu, Mihaela Raţă.

În cadrul acestui proiect, secţiile de pediatrie şi neonatologie, precum şi secţia de anestezie şi terapie (ATI) vor fi dotate cu următoarele echipamente: un ventilator transport, patru monitoare funcţii vitale, un defibrilator, un aparat determinare proteină C reactivă, 2 monitoare funcţii vitale pentru nou-născuţi, 2 mese de resuscitare neonatală şi 2 incubatoare deschise.

„Suntem entuziasmaţi să putem susţine încă un proiect din sfera sănătăţii, care răspunde nevoilor reale ale comunităţii. Dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu cu aceste echipamente moderne va ajuta la creşterea nivelului de îngrijire medicală. De-a lungul celor 25 de ani de activitate în România, MOL şi-a asumat misiunea nu doar de a contribui la economia comunităţilor unde activează şi de a oferi locuri de muhncă, dar şi de a se implica în alte aspecte importante ale vieţii comunităţilor, aşa cum este sănătatea”, spune Camelia Ene, reprezentant al conducerii MOL România.

„După două proiecte foarte dragi nouă- „Niciun copil singur în spital”, adresat copiilor cu probleme medicale grave, părăsiţi în spital, şi construirea primului heliport la un spital pediatric din România, la Marie Curie- realizate în parteneriat cu MOL România, iată-ne ajunşi la cea de-a treia colaborare, pentru un proiect cu o miză la fel de importantă: oferirea unei şanse în plus la viaţă pacienţilor aflaţi în nevoie. Astfel, ne bucurăm că putem contribui din nou, alături de MOL România, la îmbunătăţirea procesului medical pentru pacienţii din România, de data aceasta prin dotarea cu o serie de echipamente medicale moderne, necesare SJU Giurgiu”, a declarat şi Alexandru Popa, preşedintele Asociaţiei Inima Copiilor.

În valoare de 110.000 de euro, aparatura medicală ar putea ajunge la Spitalul Judeţean Giurgiu în maximum 2 luni, după finalizarea procedurii de achiziţie.

C. Sfetcu

1 COMENTARIU

  1. […] Trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu vor fi dotate cu mai multe echipamente medicale, în urma unui parteneriat între Spital, MOL România şi Asociaţia Inima Copiilor. Miercuri, 15 ianuarie, la sediul SJU Giurgiu, a avut loc o conferinţă de presă, prin intermediul căreia au fost oferite mai multe informaţii despre acest proiect. „Este […] Sursa: giurgiu-net.ro Articol sursa: ULTIMA ORĂ: Noi echipamente medicale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, în valoare de 110… […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.