Consilierii judeţeni giurgiuveni, reuniţi marţi, 3 decembrie, în şedinţă extraordinară, au adoptat două proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Unul dintre acestea se referă la alocarea sumei de 100.000 lei pentru finanțarea cheltuielilor prilejuite de Sărbătorile de iarnă și a manifestărilor care vor avea loc la nivelul Consiliului Județean Giurgiu în anul 2019.

Potrivit referatului de aprobare, având în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, manifestările culturale ce vor avea loc la nivelul CJ Giurgiu, serbările şi evenimentele ce vor aduce în prim plan spiritul Crăciunului şi vor marca începutul unui nou an, a fost propusă spre aprobare CJ alocarea sumei de 100.000 de lei din bugetul propriu al instituţiei.

“Suma este necesară asigurării unor cadouri pentru copiii participanţi la manifestările organizate cu ocazia evenimentelor menţionate, dar şi pentru copiii şi persoanele aflate în suferinţă, instituţionalizate în unităţile de asistenţă socială din judeţul Giurgiu sau membri ai asociaţiilor care sprijină şi au în îndrumare copii şi adolescenţi cu grave probleme de sănătate, pensionarilor şi colindătorilor. Precizăm că în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu se află instituţionalizaţi 190 de copii, 149 de persoane vârstnice, 166 de persoane adulte cu handicap şi în îngrijirea asistenţilor maternali profesionişti, un număr de 190 de copii pentru care sărbătorile de iarnă trebuie să constituie un prilej de bucurie”, este precizat în referat.

Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.