Prefectul judeţului Giurgiu, Carmen Crişu, a prezentat, luni, 23 septembrie, în conferinţă de presă, ultimele informaţii referitoare la evoluţia pestei porcine africane, în Giurgiu.

Astfel, potrivit oficialului, în prezent sunt 212 focare, în 61 de localităţi, la porcii domestici, şi 68 de focare la mistreţi, pe 12 fonduri de vânătoare.

„27 de focare au fost închise şi se desfăşoară o campanie de vânătoare a mistreţilor pe toate fondurile. În judeţul nostru, pesta porcină africană a fost transmisă de la mistreţi care au infestat iarba, hrana porcilor domestici”, a anunţat Crişu.

Prefectul judeţului a atras atenţia asupra faptul că, din păcate, nu toţi locuitorii au declarat cazurile în care le-au murit animalele.

„Ne-am trezit că am închis un focar într-o localitate şi, la câteva zile, boala a apărut iar. Acest lucru nu trebuia să se mai întâmple! Îi rog pe giurgiuveni să anunţe, pentru că, altfel, nu vom scăpa de pesta porcină africană niciodată!”, a mai spus Crişu.

Ea a precizat că,până, în prezent, au fost sacrificaţi, la nivelul judeţului, 1619 porci.

„Oamenii vor primi despăgubiri, unele au fost date deja. Oricum, numărul focarelor care apar a mai scăzut. Dacă, înainte, aveam şi câte 8 pe zi, acum se înregistrează 2-3 cazuri noi, pe săptămână!”, a subliniat prefectul Carmen Crişu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.