Prefectul judeţului Giurgiu, Carmen Crişu, a susţinut luni, 23 septembrie, o conferinţă de presă, iar unul dintre subiecte prezentate a fost şi cazul de la Serviciul de Permise Giurgiu. Aşa cum ştiţi, la sfârşitul săptămânii trecute, în urma unor percheziţii, au fost reţinute 11 persoane, iar şeful de la Permise a fost arestat pentru luare de mită.

Probabil, pentru că nu prea are ce să posteze despre activitatea sa ca parlamentar, deputatul PNL Alexandru Andrei s-a apucat pe Facebook să-i ceară socoteală, dar şi demisia prefectului de Giurgiu. Aceasta, pe motiv că Serviciul de Permise ar fi în subordinea sa.

Carmen Crişu a oferit, astăzi, presei locale informaţii care ar trebui să-l determine pe deputat să-şi revizuiască postarea, întrucât s-a demostrat că nu prea cunoaşte relaţiile de subordonare între instituţii, cine şi unde are atribuţii de control, sesizări şi aşa mai departe.

Politică ieftină e uşor de făcut…

„Serviciul respectiv este în subordinea Prefecturii doar din punct de vedere logistic. Le asigurăm spaţiul de desfăşurare a activităţii şi tot ce ţine de logistică. Iar banii nu vin din bugetul Prefecturii, ci direct la Ministerul de Interne. Metodologic, însă, cei de la Permise sunt subordonaţi Direcţiei pentru Permise din cadrul MAI. Regret ce s-a întâmplat acolo, este un lucru ruşinos şi consider că este, în primul rând, responsabilitatea celor care au făcut acele fapte!”, a declarat Crişu.

Ea a precizat că nu poate face o sesizare către vreo instituţie, fără să aibă, la rândul său, o sesizare oficială din partea cuiva.

„Cu ce mă adresam eu Poliţiei sau Ministerului? Cu zvonuri? Instituţia care trebuia, însă, să se sesizeze este Poliţia! Care, se pare că ştia, doar sunt implicaţi şi doi şefi de post. Dacă domnul deputat consideră că eu trebuie să-mi dau demisia, deşi atribuţiile mele vizează strict asigurarea logisticii Serviciului de Permise, atunci şefii Poliţiei ce trebuie să facă? În condiţiile în care sunt implicaţi agenţi de-ai dumnealor? Repet, dacă mi s-ar fi adus la cunoştinţă ceea ce se întâmpla, automat făceam sesizări mai departe, aşa cum s-a întâmplat, în trecut, cu un angajat al aceluiaşi serviciu. Am primit sesizare oficial, am trimis la Direcţia din MAI, s-a constituit o comisie de disciplină, unde au fost stabilite măsurile faţă de angajat!”, a mai declarat Carmen Crişu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.