Recent, la semnarea contractului de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea DJ 503, cu fonduri europene, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, îşi exprima speranţa ca va fi semnat, tot pe Programul Operaţional Regional 2014-2020, şi proiectul pentru Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. În şedinţa CJ Giurgiu din 20 iulie, consilierii judeţeni aprobau, de altfel, un proiect referitor la documentaţia tehnică pentru  „Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriu din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu”.

Şi în conferinţă de presă, joi, 1 august, subiectul a fost abordat de către Marian Mina şi deputatul Cristina Elena Dinu. Parlamentarul social-democrat a atras atenţia asupra faptului că, dacă nu ar fi existat un proiect anterior, întocmit… prost, SJU Giurgiu ar fi avut deja un asemenea spaţiu modern, extins şi dotat.

Spitalul din Giurgiu putea să aibă acest Ambulatoriu extins şi modernizat, de ani buni, dacă un… geniu în viaţă n-ar fi generat un proiect ce prevedea amenajarea Ambulatoriului la… subsol. Cum să gândeşti o asemenea locaţie, având în vedere standardele impuse, în primul rând, pentru accesul în Ambulatoriu, care este, de altfel, prima poartă de intrare în spital?”, a declarat Elena Dinu.

Deşi nu au răspuns clar la întrebarea cine este “geniul în viaţă”, au lăsat să se înţeleagă faptul că este vorba despre fostul preşedinte al CJ Giurgiu, liberalul Dumitru Beianu.

Deputatul PSD Cristina Elena Dinu a mai spus că proiectul respectiv, deşi n-a apucat să fie implementat, a fost plătit “cu bani mulţi” şi, multă vreme, Consiliul Judeţean nu a mai putut genera un alt proiect.

“Cum au putut consultanţii să ofere o asemenea soluţie? Nu au discutat şi ei cu specialiştii din sistemul de sănătate? Oricum, noul proiect prevede amenajarea Ambulatoriului într-o clădire nouă, fiind un proiect de anvergură şi de durată”, a mai spus Dinu.

La rândul său, Marian Mina a spus despre vechiul proiect al CJ Giurgiu: “Doamne fereşte, nu facem morgă! Sigur, de pe margine, e mult mai uşor să comentezi…”.

Noul proiect al CJ Giurgiu privind Ambulatoriul Spitalul Judeţean prevede modernizarea, extindere şi dotarea a 17 cabinete şi 21 de spaţii suport, pentru asigurarea unor servicii medicale eficiente şi îmbunătăţite la nivelul unităţii medicale beneficiare.

Se urmăreşte, aşadar, diminuarea duratei de spitalizare a pacienţilor internaţi care nu necesită îngrijire medicală permanentă, prin dotarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu cu aparatura performantă.

Va fi modernizată infrastructura pentru îmbunătăţirea accesului fizic pentru persoanele cu dizabilităţi, dar se urmăreşte şi scăderea consumurilor energetice şi creşterea performante energetice a clădirii, prin investiţii aferente.

Valoarea totală a proiectului este de 10.695.225,38 lei. Proiectul beneficiază de finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 8.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.