De la preluarea conducerii Consiliului Judeţean Giurgiu de către social-democratul Marian Mina, Spitalul Judeţean de Urgenţă(SJU) Giurgiu s-a bucurat de investiţii în infrastructură, aşa cum nu s-a întâmplat în două mandate la un loc ale liberalilor.

Reabilitări şi modernizări ale mai multor spaţii, dotări cu aparatură de înaltă performanţă, modernizarea ambulatoriului secţiei de oncologie, încurajarea medicilor să rămână sau a unor noi, prin plata navetei şi asigurarea de locuinţe de serviciu, sunt doar câteva dintre cele mai importante realizări, în 3 ani.

Sigur, nu se poate transforma peste noapte totul, după ce atâta amar de vreme Spitalul n-a beneficiat de atenţia autorităţilor, ca prioritate. Tocmai de aceea, proiectele continuă.

Două dintre cele mai mari şi mai ambiţioase sunt acelea referitoare la modernizarea, extinderea şi dotarea clădirilor din Spitalul Nou, respectiv Ambulatoriul SJU.

“Este vorba despre proiectul derulat prin Compania Naţională de Investiţii şi de un proiect european pentru Ambulatoriu. În primul caz, am propus proiectantului refacerea expertizei tehnice, astfel încât să putem construi încă un etaj la clădirile C1 şi C2. Avem 30 de zile să refacem expertiza, urmând ca noul proiect să fie urcat pe SEAP. Menţionez că CNI va derula toate procedurile ulterioare”, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

În completare, medicul Cristina Elena Dinu, secretarul Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, a precizat că extinderea are drept scop păstrarea numărului de paturi ale SJU Giurgiu.

“Clădirea este veche şi a avut, iniţial, ca destinaţie centrul materno-infantil. Ca să ajungă Spital de Urgenţă, a fost nevoie de o extindere. Acum, din nou, cele două corpuri (C1 şi C2, n.r.) vor fi supraînălţate, vor fi amenajate spaţii unde să aducem saloane, să avem utilităţi la standardele dorite. Proiectul iniţial, prin CNI, nu viza supraînălţarea, ci o recompartimentare a spaţiilor existente, deci ar fi însemnat reducerea numărului de paturi şi nu ne permitem acest lucru.

Lucrările se vor adresa şi Unităţii de Primiri Urgenţe care funcţionează într-un spaţiu insuficient”, a declarat Elena Dinu.

La rândul său, Marian Mina a precizat că după începerea lucrărilor, investiţiile se vor derula pe o durată de circa 2-3 ani.

“Este un proiect de mare anvergură şi vă asigur că, la final, Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu va fi printre primele cinci din ţară”, a precizat Marian Mina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.