În urmă cu 2 săptămâni, primarul comunei Colibaşi, Constantin Stoica, semna, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională(ADR) Sud-Muntenia, un contract de finanţare pentru un proiect european privind reabilitarea, modernizarea şi extinderea Şcolii Generale din satul Câmpurelu.

Miercuri, 24 iulie, la Consiliul Judeţean Giurgiu, Constantin Stoica şi directorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Muşat, au semnat un alt contract pentru o altă unitate de învăţământ, de această dată, fiind vorba despre Şcoala Generală din localitatea Colibaşi.

Ambele proiecte au fost depuse şi câştigate pe Programul Operaţional Regional.

“Valoarea proiectului pentru Şcoala din Colibaşi este de 6,8 milioane de lei. Ambele proiecte sunt depuse încă din 2015. Toată lumea a luat fonduri pe PNDL(Programul Naţional de Dezvoltare Locală, n.r.) pentru şcoli, dar eu am urmat sfatul preşedintelui Marian Mina şi am accesat şi fonduri europene pentru aceasta. Însă, vă spun că un proiect european înseamnă cât 10 pe PNDL. Îi mulţumesc pentru sprijin şi domnului Liviu Muşat”, a declarat, ieri, primarul Constantin Stoica.

În afară de reabilitare, extindere, modernizare şi dotare, proiectele câştigate de echipa de la Primăria Colibaşi prevăd şi amenajarea unor săli de sport moderne.

Doar la Şcoala din Colibaşi merg la cursuri 400 de copii.

“Din Colibaşi nu pleacă nimeni! Toată lumea munceşte aici şi toţi copiii învaţă aici!”, a mai spus Stoica.

Durata de implementare a proiectelor este de 3 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.