Reprezentanţii CJ Giurgiu transmit, prin intermediul paginii de Facebook a instituţiei:

„Certificarea a fost obținută în cadrul proiectului: ”Dezvoltarea sistemului de management anticorupţie la nivelul judeţului Giurgiu – SisABC”, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă.
Proiectul a fost lansat oficial în data de 05.09.2018 și este implementat în parteneriat cu Fundația Centrul de Resurse Juridice din București. 

Totodată, în vederea obținerii unui grad ridicat de performanță și valori adăugate a activităților propuse, U.A.T. JUDEȚUL GIURGIU beneficiază de sprijinul tehnico-logistic din partea unei instituții relevante pentru obiectivul proiectului și domeniul de aplicabilitate, respectiv Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu. 

Proiectul răspunde problemei prevenirii corupţiei şi a mediului de integritate de la nivel judeţean prin derularea unei campanii publice, informarea şi asistenţa metodologică a 9 unităţi administrativ teritoriale de la nivel de comună din judeţ, formarea personalului de la nivelul celorlalte primării (inclusiv aleşi locali), elaborarea unei hărţi pilot a integrităţii. 
Nu în ultimul rând, caracterul inovativ constă în certificarea sistemului de prevenire a corupţiei pe baza standardului ISO37001. 

CONSILIULUI JUDEȚEAN GIURGIU, prin reprezentanţii săi, a definit politica anti-mită ca fiind un instrument care permite atingerea unui grad ridicat de integritate și transparență în furnizarea serviciilor publice și exercitarea prerogativelor de putere publică, astfel încât să obțină o mai mare sustenabilitate și valoare adăugată a politicilor publice, proiectelor și acțiunilor implementate, ce rezidă la nivel instituțional într-o mai mare legitimitate dobândită la nivelul clientului actului administrativ furnizat – societatea civilă.

Domeniile de activitate conform standardului ISO:37001:2016 sunt administrație publică locală; adoptarea de strategii și implementarea de programe de dezvoltare economică, socială și de mediu a județului; servicii de arhitectură și urbanism la nivel județean; administrarea domeniului public și privat al județului”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.