Comunicat PSD

Sursă: online.psd.ro

-Vom sprijini dezvoltarea României folosind fondurile europene alocate României în cadrul Politicii de Coeziune atât în perioada actuală de programare financiară (2014-2020) cât și în perioada vitoare de programare financiară (2021-2017).

-Vom susține păstrarea regulii N+3 și pentru viitoarea perioadă de programare 2021-2027 (regula permite solicitarea la rambursare de sume de la C.E. timp de încă 3 ani după încheierea perioadei de programare propriu-zise).

-Vom solicita continuarea finanțării complementare de investiții ”hard” și”soft”. Un exemplu în aces sens ar fi construirea și dotarea unui centru medico-social complementar cu un proiect de furnizare a serviciilor timp de 3 ani din care se asigură salarizarea personalului și materialele necesare furnizării serviciilor medicale și sociale precum și costurile de întreținere ale centrului (prin Fondul European de Dezvoltare Regională complementar cu Fondul Social European Plus).

Vom cere simplificarea regulilor cuprinse în legislația europeană privind utilizarea banilor europeni dar și simplificarea regulilor cuprinse în legislația românească.

-Vom elimina standardele duble la alimente în Uniunea Europeană, pentru a oferi tuturor românilor șansa de a accesa la raft produse de aceeași calitate precum cele din Vestul Uniunii Europene. Este necesară uniformizarea standardelor de calitate a produselor și serviciilor la nivelul Uniunii Europene și mai ales un tratament egal și corect al consumatorilor români pe piața europeană, astfel încât să eliminăm discriminarea în domeniul alimentar la nivelul UE.

Primul pas în acest sens a fost făcut. Europarlamentarii PSD au votat deja o Directiva în acest sens la nivelul Parlamentului European. PNL a încercat blocarea Directivei, votând împotriva acesteia și, implicit, împotriva intereselor tuturor românilor.

Președinția României la Consiliul Uniunii Europene se va asigura că această Directivă va fi pusă pe agenda Consiliului cât mai repede, astfel încât ea să fie adoptată și de Consiliu și să intre în vigoare.

-Vom lupta pentru a construi un cadru legal în care va fi oferită aceeași valoare a subvenţiei medie pe ha pentru toţi agricultorii din Uniunea Europeană, indiferent de țară. Mărirea subvenţiilor acordate României va ajuta la dezvoltarea tinerilor fermieri și va duce la nașterea unui mediu competitiv în care toți jucătorii de pe piața europeană au șanse egale. În cazul în care acest lucru nu va fi posibil, vom milita pentru stabilirea plafoanelor pentru subvenția agricolă în funcție de suprafața agricolă a fiecărei țări, pentru a uniformiza subvenția agricolă pentru toți agricultorii, indiferent de țara de origine.

-Vom lupta pentru asigurarea egalității de șanse între țări în mateie de acces la marile proiecte de infrastructură. Prin astfel de programe, România poate finaliza proiectele de infrastructură agricolă precum irigații, cadastru, drumuri etc. Deputații europeni ai PSD vor lupta pentru eliminarea criteriilor discriminatorii în materie de mari proiecte de infrastructură, astfel încât România să aibă acces la fonduri europene pentru proiecte precum “Canalul magistral Siret-Bărăgan.” Acesta reprezintă un obiectiv important prin care se asigură condiții pentru aplicarea irigațiilor pe o suprafață de circa 120.000 ha, cu rol determinant pentru exploatațiile agricole din zonă în obținerea de producții sigure și stabile, cu randamente crescute, pe terenuri cu clase ridicate de fertilitate, dar supuse unor factori climatici nefavorabili.

Tot articolul, AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.