Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Giurgiu sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Giurgiu au documentat și probat activitatea infracțională a doi tineri, de 23 ani și 25 ani, ambii din municipiul Giurgiu, bănuiți de  trafic de heroină.

Potrivit oamenilor legii, în scopul obținerii unor venituri ilicite din vânzarea de heroină,  din luna ianuarie 2019, cei doi tineri ar fi inițiat și pus în aplicare un mecanism infracțional prin care alimentau piața de heroină din municipiul Giurgiu.

„Astfel, cei doi s-ar fi deplasat în localități din afara municipiului Giurgiu prin folosirea unor mijloace de transport ale unor persoane din anturaj sau chiar prin utilizarea transportului în comun pentru a procura heroină.

Ulterior, heroina ar fi fost transportată în municipiul Giurgiu prin utilizarea acelorași mijloace de transport, unde ar fi fost vândută în doze unor consumatori din rândul tinerilor giurgiuveni contra unor sume cuprinse între 50 și 100 lei per doză.

Pentru a evita descoperirea activităților, în activitatea infracțională, tinerii foloseau întotdeauna un limbaj codificat, își luau măsuri de precauție pentru a nu fi depistați, vânzările de droguri fiind efectuate numai în zone izolate  și mai ales pe timpul nopții”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Giurgiu.

Potrivit aceleiaşi surse, pe 18.03.2019, în baza mandatelor emise de Tribunalul Giurgiu, au fost efectuate simultan trei percheziții domiciliare în municipiul Giurgiu, la locuințele celor doi, fiind puse în aplicare totodată 2 mandate de aducere emise pe numele acestora.

„Cei doi tineri au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Giurgiu pentru cercetări, unde față de aceștia a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc. Astăzi, 19 martie a.c., cei doi au fost prezentați Tribunalului Giurgiu, fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Acțiunea a fost sprijinită de suportul tehnic al Brigăzii de Operațiuni Speciale București și de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.