Un eveniment special şi important, fără îndoială, pentru sistemul sanitar giurgiuvean, Zilele Medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu, a debutat joi, 14 martie, cu deschiderea oficială. Au fost prezenţi cei din conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu, din Prefectura şi Primăria Giurgiu, alături de cadre medicale ale SJU, ale Spitalului Bolintin, dar şi oaspeţi din Bucureşti.

„Manifestarea este o oportunitate de a aduce laolaltă cadre medicale din diferite specialităţi cu scopul de a fi realizat un schimb de experienţă, de a stimula socializarea şi colegialitatea, de a uni comunitatea medicală şi de a stabili relaţii profesionale, toate în scopul creşterii calităţii actului medical, factorul principal al performanţei şi al profesionalismului. Ne dorim ca această manifestare să devină una tradiţională, un adevarat prilej de reuniune ştiintifică şi de sărbătoare medicală”, a spus, în deschidere, managerul general al Spitalului Giurgiu, Mihaela Raţă.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina, a spus că, este, într-adevăr, un eveniment foarte important pentru lumea medicală giurgiuveană.

„Doresc să le mulţumesc, în primul rând, medicilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu pentru tot ceea ce fac pentru pacienţii lor, pentru eforturi, dăruire şi îi asigur de întreg respectul şi aprecierea mea! De asemenea, îi asigur că Spitalul Judeţean a fost, este şi va rămâne o prioritate pentru mine, ca preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu! Am reuşit, în cei 2 ani şi jumătate de la preluarea mandatului, să facem multe lucruri bune împreună pentru unitatea medicală. Totodată, avem în implementare, în diferite stadii, proiecte şi mai ambiţioase, precum cel pentru modernizarea şi dotarea Spitalului Nou, şi sunt convins că le vom duce pe toate la bun sfârşit! Medicii noştri merită să lucreze în condiţii foarte bune, iar pacienţii să fie trataţi într-un spital modern! Doresc să o felicit pe doamna manager Mihaela Raţă, deoarece a reuşit să facă o echipă frumoasă la Spitalul Giurgiu, şi mai ales o felicit pentru cum se implică în ceea ce priveşte modernizarea şi dotarea unităţii medicale!

Mult succes, tuturor, în cadrul sesiunilor desfăşurate astăzi şi mâine, la Giurgiu!”, a subliniat Marian Mina.

A luat cuvântul şi prefectul Adriana Puţaru care s-a declarat onorată să participe la Zilele Medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu. „Cu sinceritate vă spun, apreciez toate eforturile depuse de dumneavoastră, astfel încât cetăţenii să beneficieze de servicii medicale de calitate! Acesta este un prilej de a vă mulţumi, iar pentru dumneavoastră reprezintă un prilej de a împărtăşi experienţe medicale şi de a afla lucruri noi, tot spre binele pacienţilor! Mult succes!”, a suliniat Adriana Puţaru.

„Sunt la fel de emoţionată cum sunt şi bucuroasă şi onorată să fiu aici, să vă revăd! Este un eveniment pe care şi eu mi-l doresc primul dintr-un lung şir de activităţi de acest fel, aşa cum se întâmplă la multe spitale din România! Particip la Zilele Medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu şi în calitate de secretar al Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor. Astfel, vă transmit salutul colegilor mei din Comisie şi vă asigur că suntem, în permanenţă, conectaţi la problemele din sistemul sanitar românesc! Totodată, încercăm să contribuim la realizarea unui cadru legislativ care să aşeze lucrurile pe un făgaş normal şi în acest domeniu de activitate! Alături de majorările salariale, de oprirea exodului medicilor, de investiţii în infrastructura sistemului sanitar şi de toate celelalte măsuri #PentruSănătate, îmi doresc şi ca Spitalul Giurgiu, unitatea sanitară de unde am plecat, să fie una modernă. Iar acest lucru se întâmplă, iată, cu sprijinul autorităţilor judeţene şi naţionale! Vă urez tuturor două zile fructuoase, cu dezbateri utile!”, a declarat şi deputatul Cristina Elena Dinu.

Şi viceprimarul Ion Dragomir le-a adresat câteva cuvinte celor prezenţi. „Dumneavoastră aduceţi sănătate în acest judeţ şi în municipiul nostru unde, din păcate, peste 23.000 de giurgiuveni sunt pensionari şi, aşa cum ştim, problemele de sănătate sunt mai frecvente la cei în vârstă. Tocmai de aceea, vă mulţumim pentru tot ceea ce faceţi pentru noi, vă urez mult succes la semnariile din aceste două zile şi să ne revedem, anul viitor, la cea de-a II-a ediţie a Zilelor Medicale ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu!”, a spus Dragomir.

Evenimentul ce a debutat azi este structurat în 2 zile de sesiuni interactive interdisciplinare ce abordeaza subiecte de actualitate din obstetrica-ginecologie, ortopedie si traumatologie medicala, chirurgie generala, medicina interna si cardiologie, boli infectioase, pediatrie, neurologie, psihiatrie, oftalmologie, oncologie medicala, diabet zaharat nutritie si boli metabolice, endocrinologie, radiologie si imagistica medicala.

Înainte de începerea primei sesiuni, au fost acordate diplome de excelenţă următorilor medici din Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu:

-Dr. Mateescu Marta, medic primar pediatrie- 32 de ani de activitate la SJU Giurgiu

-Dr. Samoila Maria Rodica, medic primar pediatrie- 42 de ani
de activitate la SJU Giurgiu

-Dr. Babin Lucretia, medic specialist pediatrie-

-Dr.  Mihai Petre, medic primar cardiologie- 40 de ani
de activitate la SJU Giurgiu

-Dr.  Marin Ketty, medic primar cardiologie- 37 de ani
de activitate la SJU Giurgiu

-Dr. Popescu Gelu, medic primar diabet zaharat nutritie si boli metabolice- 35 de ani de activitate la SJU Giurgiu

-Dr. Samoila Gheorghe, medic specialist neonatologie- 42 de ani
de activitate la SJU Giurgiu

-Dr.  Pick Ladislau, medic primar anestezie si terapie intensiva- 32 de ani
de activitate la SJU Giurgiu

-Dr.  Dinu Nicolae, medic primar  chirurgie generala- 36 de ani
de activitate la SJU Giurgiu

-Dr.  Stoica Bazilius Titus, medic primar OG- 34 de ani
de activitate la SJU Giurgiu

-Dr.  Stamate Maria, medic specialist OG- 33 de ani
de activitate la SJU Giurgiu

-Dr.  Sandu Margareta, medic specialist medicina de urgenta- 39 de ani
de activitate la SJU Giurgiu

-Dr. Paun Mihai, medic primar radiologie si imagistica medicala- 40 de ani
de activitate la SJU Giurgiu

-Dr. Calnicean Elena, medic primar neurologie- 38 de ani
de activitate la SJU Giurgiu

-Dr, Toma Gabriela, medic specialist ORL- 35 de ani
de activitate la SJU Giurgiu

        De asemenea,  a primit diplomă de excelenţă, în semn de recunostinta pentru sprijinul si sustinerea permanenta,  preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

Mai multe fotografii de la eveniment, AICI!

TEXT ŞI FOTO: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.