Deputatul Cristina Elena Dinu, prezentă joi, 21 februarie, la conferinţa de presă a PSD Giurgiu, a prezentat detalii despre bugetul pe anul 2019, aşa cum a fost votat de Parlament. Parlamentarul de Giurgiu a amintit faptul că sumele alocate investiţiilor în domeniul sanitar sunt, în acest an, cu 611% mai mari faţă de 2018.

„Sumele alocate din bugetul Fondului Naţional Unic al Asigurărilor Sociale de Sănătate sunt, de asemenea, mult mai mari pentru medicamente compensate şi gratuite, pentru materiale sanitare din programele naţionale, cât şi pentru domeniile de asistenţă medicală, în special asistenţa medicală primară”, a spus Cristina Elena Dinu.

Astfel, demnitarul a precizat că bugetul pe anul 2019 al Ministerului Sănătăţii este un buget centrat pe investiţii, prevederea bugetară la acest capitol fiind de 1.183.535 mii lei, faţă de 193.422 mii lei în anul 2018.

Bugetul din acest an prevede şi o majorare cu 85% a fondurilor alocate pentru proiectel cu bani europeni şi majorări semnificative ale fondurilor alocate pentru programele naţionale de sănătate.

„Bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate cuprinde, de asemenea, creşteri semnificative faţă de 2018, astfel:  o creştere cu 32,55% a sumelor prevăzute pentru medicamente, o creştere cu 32% a fondurilor prevăzute pentru medicamentele acordate prin Programele Naţionale de Sănătate;  o creştere cu 99% a fondurilor pentru materialele sanitare destinate Programelor Naţionale de Sănătate, o creştere cu aproape 27% a fondurilor destinate medicine primare, suma propusă pentru acest capitol fiind de 2.624.908 mii lei”, a mai spus Cristina Elena Dinu.

Anterior, deputatul anunţa, că, printr-un amendament propus şi adoptat, s-au suplimentat veniturile şi cheltuielile pentru Programul „Diabet juvenil” cu suma de 230.000 mii lei. Cu ajutorul acestor fonduri se vor putea achiziţiona senzori de monitorizare a glicemiei pentru aproximativ 3.500 de copii cu diabet zaharat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.