Ştiţi că am dreptate! Dacă un om care ştie ce are de făcut, îi place să muncească, să facă ceva care să rămână în urma sa şi face asta, însă ajunge într-un loc în care sunt unii care au stat acolo, atâta vreme, fără să facă asta -şi cărora le e mai uşor să distragă atenţia decât să muncească la fel-, atunci, e clar, e halit!

E săpat, i se inventează fapte sau vorbe, fake-news vorba ‘ceea. Şi dacă nu se stăpâneşte ca să-şi vadă în continuare de treabă, s-ar putea să clacheze. Nu e uşor cu stăpânirea de sine, dar merită, ştiţi asta!

Fix aşa şi la nivel central. O să spuneţi iar că sunt subiectivă, treaba voastră, pentru că, ce să vedeţi, suntem câteva milioane de subiectivi d-ăştia. Unii recunosc, alţii nu. E suficient dacă o fac în sinea lor(mă refer la cei care cred că, dacă nu înjură PSD în mediul on-line, râd prietenii de ei şi le zic că sunt proşti. Lipsa de asumare înseamnă ipocrizie).

După guvernări de dreapta în care, sub diverse motive impuse, induse, cum vreţi – gen criza economică – s-a luat de la popor, nu s-a dat, de cele mai multe ori întru binele multinaţionalelor, PSD-ul vine şi vrea să facă ordine, puţin. Aşa-i doctrina. Aşa-i istoria.

Au reparat tot ce-a stricat PDL-ul, cu pensiile şi salariile, ba mai mult, au reuşit să ducă salariile medicilor de exemplu la un nivel la care nu credea nimeni că se va putea în România, curând.

Au dat nişte legi nasoale pentru… străini, vezi off-shore, vezi taxa pe lăcomie. Că, trebuie să mai luăm şi de la ăia care au tot luat de la noi, nu? Ca să facem un echilibru, zic. Oricum, şi-aşa le-am dat străinilor şi ce nu ne-au cerut, de-a lungul vremii…

Multe măsuri bune pentru pensionari, pentru studenţi, pentru IMM-uri, deci pentru antreprenori, pentru comunităţile locale(PNDL), au mişcat, chiar au mişcat lucrurile. Şi-au deranjat. Maximum!

Doamne, atât de tare strigă ăia care, de fapt, n-au mişcat lucrurile pentru ţară vreodată, că nu mai sunt auzite bine vocile celor din urmă. Şi asta e păcat.

Ciuma roşieee, penaaaaalii, justiţia lui Dragneaaaa, PSD-işti proşti, asistaţi social versus intelectualii justiţiari – de fapt, aşa s-a demostrat, cei mai mulţi lucrează la companiile „afectate” de măsurile economice pro România, nici nu-i învinovăţesc. Apoi, cea mai mare parte din ce-a rămas, în opinia mea, se încadrează la categoria: dau şi eu muie PSD, ca să nu zică prietenii că sunt prost.

Nu e prima oară când scriu despre asta. Însă acum am pornit de la ceea ce se întâmplă cu bugetul pe 2019.

Încearcă oamenii ăia de la Guvern să explice că totul e pe creştere(mai puţin la ascultarea telefoanelor, sîc!), la sănătate, educaţie, investiţii. Nimic. Nu-i lasă să vorbească. Vin alţi 20 peste ei, cu gura mare şi cu sute de amendamente cretine, imposibil de implementat în ţări mult mai dezvoltate, şi-i acoperă, mă!

Nici nu se mai aud cifrelea alea: cu 30% în plus, cu 50% în plus, peste 90% etc.

Nu, se aud asurzitor glasuri piţigăiate şi disperate: penaaaalii, vor să fureeee, justiţiabiliiii, nemernicii, ciuma roşie, jos cu ei, sus cu noi! Care voi, mă?

Mă gândeam acum la Ponta, el a clacat. Păcat, sau, mă rog, măcar ştim cu cine am stat la masă. Straniu că se prezintă acum, straniu că mai are tupeul să se prezinte şi face mişto de partidul datorită căruia a fost ce nu va mai fi.

Avem şi la Giurgiu câteva cazuri d-astea triste. Doar că ăştia de care zic acum nu se încadrează în categoria: harnici, deci săpaţi. Nici Ponta în esenţă, nu mă înţelegeţi greşit.

Ci, invers…

Da’ dracul nu e mereu atât negru şi nici Dumnezeu nu închide ochii la treburi d-astea! Am încredere în partea a II-a.

Revenind la vuvuzelele anti-PSD şi puterea vocilor lor venită din disperare, eu vreau doar să le reamintesc nişte treburi românilor care se fac că nu pricep:

-dacă nu ei, rudele sau prietenii lor care lucrează la stat, le-au spus cu cât li s-au mărit salariile, în ultimii doi ani? Au mâncat, s-au bucurat, au cheltuit, au petrecut împreună pe banii ăia mult mai mulţi la mare, la munte, în străinătate, cum nu s-a mai întâmplat de atâta vreme?

-cum e posibil ca, de atâta „sărăcie şi nenorocire” să nu mai găseşti în vacanţe locuri în staţiunile montane sau de pe litoral, ori găseşti la nişte preţuri de mai bine te duci în Zanzibar?

-de atâta sărăcie, de-asta stai, de Sărbători, cu orele la coadă la casele de marcat ale hipermarketurilor? Se întâmplă la fel în zilele de salariu sau după ora 16.00, câteodată.

-măi, fraţilor, ce vină are PSD-ul dacă ţie nu îţi place să munceşti? Eu ştiu un lucru, omul care munceşte, nu moare de foame!

-de ce n-a ieşit nimeni în stradă când ne-au anunţat cu rânjet băsist că ne taie tot, dar ieşim acum când ni se dă? Care-i logica?

Ştiu că e greu să auzi muzica, atunci când urlă vuvuzelele! Dar şi când urlă vuvuzelele, ca alarmele de la firme, tot te auzi pe tine gândind.

Asta e important!

Va continua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.