„Bugetul pentru anul 2019 a fost adoptat de Executiv, urmând să fie trimis Parlamentului. Un buget orientat spre dezvoltare și investiții, cu trei piloni principali – sănătate, educație și investiții publice. Astfel, pentru #sănătatefinanțarea este cu 6,1 miliarde mai mare decât sumele cheltuite anul trecut. Pentru #educație au fost alocate 30,8 miliarde, cu 47% mai mult decât anul trecut, iar #investițiile au primit 49,5 miliarde de lei, în creștere cu 45% față de 2018.

Ministerul Economiei va primi 620.356 mii lei, cu 262,9% mai mult decât în 2018.

Avem resursele financiare necesare pentru ca anul 2019 să fie dedicat investițiilor. În contextul în care țara noastră deține și președinția Consiliului European, stabilitatea, coeziunea și reprezentarea eficientă sunt esențiale, iar România nu are nevoie ca tensiunile politice interne să îi afecteze o perioadă de intensă asumare europeană.

Pentru mai multe detalii privind bugetul, consultați site-ul Guvernului – http://gov.ro/…/prezentarea-proiectului-de-buget-pentru-2019″, a scris pe pagina sa de Facebook, ministrul Economiei, Niculae Bădălău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.