De ce tocmai box? O primă întrebare firească pentru o fată, de numai 12 ani, singura sportivă de la Secţia de Box a Clubului Sportiv Municipal Giurgiu. De fapt, poate chiar prima din istoria boxului giurgiuvean, potrivit antrenorului său.

Răspunsul ei, scurt şi la obiect, a venit prompt: „Mi s-a părut mai special. Nu toate fetele practică acest sport!”. Într-adevăr.

Iasmina Stîrceanu, o mână de om am putea zice, dar cu o ambiţie uriaşă, se pregăteşte intens pentru a doua competiţie importantă: Cupa României la Cadeţi- Feminin, ce va avea loc pe 24 februarie.

„Cu Iasmina lucrez de un an şi jumătate. Sunt antrenor la Giurgiu de 10 ani şi pot spune că este prima fată din istoria boxului giurgiuvean, cel puţin la CSM. Anul trecut, Iasmina a participat la Cupa Dunării, iar Cupa României este al doilea concurs important la care va merge”, ne-a spus antrenorul Dragoş Diaconu.

Astfel, alături de cei doi tineri care merg la Lotul Naţional, Mustafa Curt şi Robert Sefer, Dragoş Diaconu are un alt motiv de a fi mândru: pregătirea primei fete boxeur din acest judeţ. Aşa că, datorită lor, CSM Giurgiu devine nu doar primul club din ţară cu doi tineri la Lotul Naţional, ci şi cu o fată boxeur la competiţii.

Sigur, motive de mândrie îi vor aduce toţi sportivii săi cărora le urăm mult succes în pregătire şi la concursurile la care vor participa.

„Dacă muncesc în continuare, îmi doresc să obţin o medalie la Campionatul Naţional!”, ne-a mai spus şi Iasmina, întrebată ce îşi doreşte pe viitor. Îi urăm mult succes, să-şi îndeplinească toate visurile şi să ne reprezinte cu mândrie oriunde va merge ca sportiv!

Pentru că şi noi suntem mândri de ea!

Text şi foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.