Vorbim despre un proiect ambiţios, amplu şi în premieră pentru Giurgiu! Acesta vizează transformarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu într-o unitate sanitară modernă, de nivel european, în primul rând prin reabilitarea, extinderea şi dotarea clădirilor Spitalului Nou, corpurile C1 + C2.

Proiectul va fi derulat de către Compania Naţională de Investiţii, după demersuri făcute în acest sens de către conducerea Consiliului Judeţean, reprezentată de Marian Mina, sprijinită şi de cechipa PSD Giurgiu.

Astfel, potrivit reprezentanţilor CJ Giurgiu, a fost deja urcată pe SEAP cererea pentru: întocmirea unui studiu de fezabilitate, întocmire şi obţinere documentaţii pentru avize/acorduri şi actualizare Audit energetic în conformitate cu HG nr. 907/2016, privind etapele de elaborare şi conţinutul cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, pentru obiectivul de investiţii „ Reabilitare, extindere şi dotare corp spital nou C1 +C2”- Sitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

Acesta reprezintă, aşadar, primul pas, iar valoarea întocmirii tuturor documentaţiilor menţionate se ridică la circa 272.000 de lei.

Iniţial, proiectul a fost urcat pe SEAP şi în 2018, însă CNI a acceptat propunerea Consiliului Judeţean Giurgiu de modificare a acestuia pentru ca cele două imobile să beneficieze şi de extindere, nu doar de reabilitare şi dotare. Complet acum, iată, proiectul nou este în procedură de achiziţie, în faza descrisă mai sus.

„Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu rămâne o prioritate pentru mine şi echipa mea de la Consiliul Judeţean! Am reuşit să facem multe lucruri bune, în ultimii ani, dar nu ne vom opri aici!

De asemenea, am promis că vom găsi soluţii pentru modernizarea clădirilor Spitalului Nou şi mă bucur că vom primi ajutor de la nivel central pentru investiţii de asemenea anvergură. În acelaşi timp, vom continua şi noi dotările, modernizea, precum şi sprijinirea cadrelor medicale din toate secţiile Spitalului nostru!”, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.