Ministrul Economiei, giurgiuveanul Niculae Bădălău, a postat, recent, pe pagina sa de Facebook, un mesaj referitor la reuniunea comună a Guvernului României și a Comisiei Europene.

„M-am aflat astăzi, alături de întregul Executiv condus de către Prim-Ministrul Viorica Dăncilă, la Bruxelles, pentru a participa la reuniunea comună a Guvernului României și a Comisiei Europene. O reuniune a Colegiului Comisarilor UE cu guvernul statului membru ce va exercita Președinția Consiliului UE este organizată, în mod tradițional, înaintea începerii Președinției rotative. În acest context am participat la schimburi de opinii dintre demnitarii români și cei europeni pe diferite aspecte, precum Cadrul Financiar Multianual, Migrație, Brexit, Piața Unică și Relațiile Externe ale UE.

Preluarea Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene reprezintă un moment deosebit de important în ceea ce privește parcursul european al României. Guvernul României crede cu tărie în proiectul european și în valorile care ne vor permite să găsim soluții comune la probleme comune. Credem cu tărie că provocările actuale cu care se confruntă Uniunea necesită unitate și coeziune. Tocmai de aceea, viziunea Președinției României la Consiliul UE este structurată în jurul unui motto foarte potrivit momentului actual: Coeziunea, valoare comună europeană. Această coeziune poate fi politică – nevoia de unitate în statele membre, economică și teritorială – nevoia de reducere a decalajelor de dezvoltare între state membre și între regiuni, sau poate fi socială – prin prisma prezervării celor patru libertăți ale Pieței Interne a UE. În cadrul consultărilor cu oficialii europeni am abordat și aspecte legate de strategiile și propunerile care urmăresc aprofundarea Pieței Interne.

Sunt încrezător și optimist într-o cooperare constructivă cu partenerii noștri europeni în asigurarea condițiilor favorabile pentru o Președinție a României la Consiliul UE eficientă și de succes. Ministerul Economiei este pregătit pentru această misiune foarte importantă pe care o avem de îndeplinit și sunt convins că toți angajații Ministerului se vor ridica la înălțimea așteptărilor”, a scris Niculae Bădălău, pe Faebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.