Elevii ciclului primar ai Școlii Gimnaziale ”Sfântul Gheorghe”, Giurgiu, au ales să sărbătorească  Centenarul Marii Uniri prin derularea Proiectului educațional „1oo de cărți pentru 100 România”.

Cadrele didactice care i-au îndrumat pe copii transmit, printr-un comunicat, că proiectul a avut ca scop marcarea Centenarului printr-o activitate cu implicarea tuturor elevilor ciclului primar, formarea deprinderilor de colaborare şi lucru în echipă, îmbogățirea fondului de carte al bibliotecii Școlii Gimnaziale ”Sfântul Gheorghe”, Giurgiu, din donații de carte.

„Inițiatorii proiectului au fost susținuți, din primul moment, de toate cadrele didactice colaboratoare și de către echipa managerială.

Elevii au donat  323 de cărți, fapt ce demonstrează interesul copiilor și al părinților pentru acest proiect. Deși a fost un proiect derulat la nivelul ciclului primar, au existat și elevi de gimnaziu care au dorit să se alăture inițiativei.

Încheierea proiectului s-a realizat într-un cadru festiv prin amenajarea unei expoziții cu cărțile donate, a unui panou cu impresii ale copiilor despre acest proiect și prin susținerea unui program artistic dedicat Zilei Naționale a României. Momentele artistice prezentate au încântat auditoriul care a aplaudat îndelung  prestațiile celor mici.

”Am donat cărți pentru a împărtăși magia lecturii.”, ”Acest gest cred că este frumos pentru că și alți copii pot citi cărți.”, ”Mi se pare o idee foarte bună pentru că sunt mulți copii cărora le plac cărțile. Sper să le citească cât mai mulți.”… sunt câteva din impresiile copiilor. Elevii clasei a II-a A au compus chiar o poezie: ”Am luat o carte/Din biblioteca mea/Vorbă de iubire/Pe ea voi adăuga./În cinstea Centenarului/ Eu o voi dona/Altor copii/ Ce se vor bucura!”.

Activitatea de astăzi a reunit toți cei  260 de copii ai ciclului primar alături de doamnele învățătoare  și  de doamna bibliotecară a unității.

Copiii au fost răsplătiți cu diplome și bomboane, în ton cu sărbătoarea”, este precizat în comunicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.