Să mai ziceţi voi că nu sunt băieţi buni şi că nu vă avertizează din timp, poftim!

Ce-a dat stânga, va lua dreapta! Nu ne miră, s-a întâmplat de fiecare dată. Mă miră doar lipsa de reacţie a românilor când li se ia şi nebunia cu protestele când li se dă.

Că ia dreapta ce a dat stânga, din păcate, în România nu are nicio legătură cu un echilibru firesc ce ar trebui impus, dacă vreţi, din 4 în 4 ani, pentru o economie sănătoasă a unui stat. La noi, ce-a dat stânga, care a reparat după dreapta, a luat iar dreapta cu ambele mâini şi se pregăteşte s-o facă din nou.

„Măcelul” din guvernarea PDL- când ne-au anunţat senini că ne taie pensiile şi salariile- este inevitabil dacă spune mâna pe putere PNL(plin ochi de PDL). Şi ne-o zic, din timp, fraţilor, la fel de senini, tot ei. Ca să ştim ce ne-aşteaptă.

Ca să ştim cum votăm.

Ieri, în conferinţa de presă a PNL Giurgiu, „misiunea” i-a revenit lui Costel Dumitru care, încercând să creeze mai întâi un context favorabil „măcelului”(vorbind despre datoriile pe care România le-a făcut în ultimii ani), a zis-o pe de-a dreptul:

„PNL nu ştie ce va prelua în economia ţării(…). Ceea ce va prelua Guvernul de după administraţia de 6 ani PSD, va fi extrem de greu(…). Şi intrăm din nou în acel cerc vicios al disponibilizărilor, al tăierilor salariale”.

Bravo, băieţi! Ca să ştim şi să nu ieşiţi în stradă! Cum n-aţi ieşit nici când aceiaşi domni portocalii (inclusiv Anton şi Costel, PDL-işti pur sânge, cu funcţii publice la momentul respectiv), sub pretextul unei crize economice mondiale, au nenorocit atâtea familii. Au fost milioane de români care nu şi-au mai putut plăti creditele, facturile, medicamentele, mâncarea. De concedii nici n-a mai fost vorba… Nu ca acum.

Au fost milioane de români care au înghiţit cuminţi, fără pancarte şi vuvuzele #rezist, explicaţiile liberalilor-şefi când li s-a zis: e, nu neapărat că stăm noi rău, dar aşa, în semn de solidaritate cu băncile străine, hai să vă luăm 25%. Au fost milioane de români care au rămas fără un loc de muncă, au fost tineri bine pregătiţi care nu s-au mai putut angaja- la stat pentru că s-au blocat posturile, iar la privat dacă se duceau, se duceau pe salarii jenante. Barem în Giurgiu… a fost jale. Aştept să mă contraziceţi!

Adică, în loc să pregătească specialişti care să gestioneze situaţia, astfel încât nimeni să nu aibă de suferit(că firmele lor o să stea foarte bine, credeţi-mă pe cuvânt), sunt gata să taie iar în carnea vie a poporului. Să ia de la săraci, ca să dea…

Timp în care, dacă vă amintiţi, personaje precum Udrea se jucau de-a căratul valizelor. Vedeţi, domnule Anton, când ziceţi despre umplutul buzunarelor cu bani publici, la ce eră vă referiţi, de fapt?

C-aşa-i dreapta din România! Ia mereu, cu ambele mâini şi cu gura, ce-a dat stânga.

Halal echilibru, halal politică şi, din păcate, halal reacţie din partea poporului.

Hmmm, sau poate nu?

 

Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.