Senatorul social-democrat giurgiuvean Niculae Bădălău a făcut, la jumătate acestei luni, o declaraţie politică pe această temă, declaraţie pe care o redăm integral în rândurile de mai jos:

„Guvernul PSD-ALDE a dat( în urmă cu două săptămâni n.r.) o nouă veste bună pentru mediul de afaceri românesc. Unul dintre cele mai apreciate programe destinate Întreprinderilor Mici şi Mijlocii(IMM), Start-Up Nation va continua cu cea de-a doua ediţie. În acest sens, Guvernul va acorda un sprijin de 2 miliarde de lei, asigurând, astfel plata finanţărilor nerambursabile de 200.000 de lei pentru fiecare beneficiar, pentru 10.000 de firme.

În plus, modificările propuse proiectului de lege privind cea de-a doua ediţie a Start-Up Nation presupun o procedură de achiziţii simplificată, iar  modul de lucru cu beneficiarii va fi uniform în toată ţara.

De asemenea, prin noul program Start-Up Nation, se doreşte încurajarea dezvoltării unor afaceri în zonele geografice mai puţin dezvoltate. Ca atare, potrivit proiectului postat pe site-ul Ministerului pentru IMM-uri, în localităţile din ju­deţele în care nu­mă­rul de IMM-uri este mai mic de patru la ni­vel judeţean/100 locuitori, acestea vor primi 20 de puncte. Totuşi, în judeţele mai dezvoltate, în care numărul IMM-urilor este de peste pa­tru, antrepre­norii vor primi doar 5 puncte. În plus, o altă modificare a pro­gramului Start-Up Nation se referă la faptul că antreprenorii care contractează fonduri prin Start-Up Nation 2018 pot solicita acordarea unui avans de până la 30% din suma totală aprobată.

În 2017, la nivel naţional, pe programul Start-Up Nation au fost depuse 19.000 de proiecte şi au fost înfiinţate peste 8.000 de firme ceea ce înseamnă încadrarea în muncă a 21.000 de persoane în sectoare precum economie, producţie, industrii creative, servici şi IT. Peste 80% dintre locurile de muncă nou create sunt ocupate de persoanele din categoriile ţintă: şomeri, tineri absolvenţi şi persoane cu dizabilităţi.

La nivelul judeţului Giurgiu, din ultimele informaţii, circa 50 de firme au fost acceptate la plată, în cadrul Start-Up Nation.

Misiunea programului Start-Up Nation este aceea de a oferi suport IMM-urilor în accesarea fondurilor nerambursabile pentru a-şi transforma ideea unei afaceri în realitate sau pentru dezvoltarea afacerii existente.

Vă mulţumesc!

 

Senator PSD Niculae Bădălău”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.