Senatorul social-democrat giurgiuvean Niculae Bădălău a făcut, la jumătate acestei luni, o declaraţie politică pe această temă, declaraţie pe care o redăm integral în rândurile de mai jos:

„Guvernul PSD-ALDE a dat( în urmă cu două săptămâni n.r.) o nouă veste bună pentru mediul de afaceri românesc. Unul dintre cele mai apreciate programe destinate Întreprinderilor Mici şi Mijlocii(IMM), Start-Up Nation va continua cu cea de-a doua ediţie. În acest sens, Guvernul va acorda un sprijin de 2 miliarde de lei, asigurând, astfel plata finanţărilor nerambursabile de 200.000 de lei pentru fiecare beneficiar, pentru 10.000 de firme.

În plus, modificările propuse proiectului de lege privind cea de-a doua ediţie a Start-Up Nation presupun o procedură de achiziţii simplificată, iar  modul de lucru cu beneficiarii va fi uniform în toată ţara.

De asemenea, prin noul program Start-Up Nation, se doreşte încurajarea dezvoltării unor afaceri în zonele geografice mai puţin dezvoltate. Ca atare, potrivit proiectului postat pe site-ul Ministerului pentru IMM-uri, în localităţile din ju­deţele în care nu­mă­rul de IMM-uri este mai mic de patru la ni­vel judeţean/100 locuitori, acestea vor primi 20 de puncte. Totuşi, în judeţele mai dezvoltate, în care numărul IMM-urilor este de peste pa­tru, antrepre­norii vor primi doar 5 puncte. În plus, o altă modificare a pro­gramului Start-Up Nation se referă la faptul că antreprenorii care contractează fonduri prin Start-Up Nation 2018 pot solicita acordarea unui avans de până la 30% din suma totală aprobată.

În 2017, la nivel naţional, pe programul Start-Up Nation au fost depuse 19.000 de proiecte şi au fost înfiinţate peste 8.000 de firme ceea ce înseamnă încadrarea în muncă a 21.000 de persoane în sectoare precum economie, producţie, industrii creative, servici şi IT. Peste 80% dintre locurile de muncă nou create sunt ocupate de persoanele din categoriile ţintă: şomeri, tineri absolvenţi şi persoane cu dizabilităţi.

La nivelul judeţului Giurgiu, din ultimele informaţii, circa 50 de firme au fost acceptate la plată, în cadrul Start-Up Nation.

Misiunea programului Start-Up Nation este aceea de a oferi suport IMM-urilor în accesarea fondurilor nerambursabile pentru a-şi transforma ideea unei afaceri în realitate sau pentru dezvoltarea afacerii existente.

Vă mulţumesc!

 

Senator PSD Niculae Bădălău”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here