Odată cu începerea noului an școlar, jandarmii acționează independent şi în sistem integrat în zona școlilor și liceelor din responsabilitate pentru a asigura o intervenţie rapidă la evenimentele sesizate în incinta sau în apropierea acestora.

Potrivit unui comunicat de presă al Jandarmeriei Giurgiu, în ultimele 3 zile, oamenii legii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale unor tineri care, fie au fost suprinși fumând în curtea liceului, fie au pătruns în incinta instituției fără a avea acest drept.

„Sancțiunile contravenționale, în valoare totală de 1.200 lei, au fost aplicate în municipiul Giurgiu și orașul Bolintin Vale.

Reamintim că în anul şcolar 2018-2019 jandarmii vor fi prezenţi în zona următoarelor instituţii de învăţământ la intrarea / ieşirea elevilor de la cursuri: Colegiul Național „Ion Maiorescu”; Liceul Teoretic „Tudor Vianu”; Liceul Teoretic „Nicolae Cartojan”; Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu”; Seminarul Teologic ”Teoctist Patriarhul” Giurgiu; Liceul Tehnologic „Tiu Dumitrescu” din Mihăileşti; Liceul Tehnologic „Dimitrie Bolintineanu” din Bolintin Vale; Şcoala gimnazială nr. 1 din Clejani.

Pentru a preîntâmpina orice eveniment negativ, colaborarea cu directorii instituţiilor aflate în responsabilitatea Jandarmeriei va fi foarte strânsă, astfel încât fiecare situaţie să fie gestionată în mod corespunzător.

Pe această cale, facem apel și către elevi ca atunci când se confruntă cu o situație care implică violență sau orice altă încălcare a drepturilor acestora, să anunțe un cadru didactic sau patrulele de jandarmi care vor aplica  măsurile ce se impun, astfel încât elevii să fie în siguranță”, este precizat în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.