Pe 24 noiembrie 2017, la Malu Spart avea loc un eveniment deosebit ce a reunit elevii, părinţii lor şi dascălii şcolii din localitate. Cu toţii au desfăşurat mai multe activităţi artistice şi sportive pentru a strânge bani de care avea mare nevoie o fetiţă din Malu Spart, cu probleme medicale. Tot atunci, organizatorii au spus că îşi doresc ca românii să celebreze, în fiecare an, pe 25 septembrie, Ziua Dăruirii. Cel care a răspuns invitaţiei de a sprijini iniţiativa este senatorul social-democrat giurgiuvean Niculae Bădălău. El a depus la Parlament un proiect legislativ în acest sens, care a şi fost votat de senatori, ieri, 17 septembrie.

 „Dăruirea este, înainte de toate, un act profund și personal, izvorât dintr-o nevoie umană, aceea de a fi bun, generos: a de oferi celuilalt, de a te simți împlinit, de a-i contamina pe alții de bucuria vieții. A dărui din inimă, a participa la ceva anume, a ajuta pe cineva, a face un bine cuiva, poate însemna și a simți că faci parte dintr-o comunitate pe care vrei să o faci un loc mai bun și mai frumos, a contribui la o activitate nobilă, valoroasă.

Ziua Dăruirii înseamnă a încorpora soluții de tipul: donații de bani, alimente, produse, timp, activități de voluntariat, promovarea produselor locale, prin schimburile de produse între comunitățile locale, dezvoltarea spiritului civic în cadrul comunităților locale, încurajarea de donare de sânge”, se arată în expunerea de motive a proiectului depus de Niculae Bădălău.

De asemenea, potrivit propunerii legislative, de ”Ziua dăruirii” pot fi organizate de către autorităţile publice centrale sau locale şi instituţiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora, de către societatea civilă şi persoane fizice şi juridice programe şi manifestări culturale, educative, artistice, de voluntariat, cu caracter social.

„Autorităţile administraţiei centrale şi locale şi instituţiile aflate în subordinea sau coordonarea acestora pot acorda sprijin logistic şi pot aloca fonduri din bugetele proprii în vederea organizării şi derulării în bune condiţii a manifestărilor prevăzute anterior în limita alocaţiilor bugetare aprobate”, prevede actul normativ.

Propunerea legislativă a fost adoptată de Senat în calitate de primă Cameră sesizată, cu 58 de voturi ”pentru”, 20 ”împotrivă” şi 11 abţineri, si merge la Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

 

Foto: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.