Social-democratul giurgiuvean a făcut, luni, 13 august, în conferinţă de presă, un apel la unitate, în contextul tensiunilor din România.

Suntem toţi români şi trebuie să ne respectăm unii pe ceilalţi! Începe un război între români, asistăm la o divizare a societăţii şi nu aşa trebuie să fie. Nu mai folosim argumente, ci violenţă verbală şi fizică. Ceea ce s-a întâmplat vineri noapte nu trebuie să se mai repete! Trebuie să avem mai multă înţelegere. Românii şi-au câştigat dreptul la liberă exprimare, la a protest, dar nu aşa, nu trebuie pusă în pericol viaţa cuiva! Şi protestatarii au familii care suferă, dar şi jandarmii au familii care suferă… Toată lumea trebuie să respecte legea, suntem români, nu suntem unii de-o parte şi alţii de cealaltă, şi nu radicalizarea este soluţia. Condamn atitudinea unor formatori de opinie şi a unor politicieni, aceea de a instiga la violenţe, la obscenităţi! Democraţia înseamnă libertate, dar şi reguli! Nu poţi invoca democraţia şi dreptatea, încălcând legea!”, a spus senatorul giurgiuvean.

Întrebat dacă, în opinia sa, protestele ar înceta odată cu o eventuală demisie a lui Liviu Dragnea, Niculae Bădălău a fost tranşant: „Liviu Dragnea a fost ales de membrii unui congres, este singurul care îl şi poate schimba, nu piaţa, şi el are susţinerea noastră. Suntem la guvernare datorită unui vot masiv dat de români. Dacă permitem ca piaţa să pună sau să dea jos pe cineva, atunci ce rost mai are votul?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.