Prezent la conferinţa de presă a PSD Giurgiu, joi, 12 iulie, parlamentarul social-democrat giurgiuvean a discutat şi despre cel mai fierbinte subiect al momentului, revocarea din funcţia de procuror şef al DNA a Laurei Codruţa Kovesi.

“Au spus unii că, astfel, PSD a câştigat în lupta cu Codruţa, cu DNA. Însă, noi am avut şi avem în programul de guvernare eliminarea abuzurilor. Este foarte clar că DNA a avut probleme atât de management, de organizare, cât şi de soluţii profesionale, dar PSD nu a câştigat nimic, ci pur şi simplu a reuşit să pună cap la cap lucrurile ca să funcţioneze mai bine şi în justiţia română să nu se mai petreacă abuzuri de genul celor care au fost. PSD nu a avut o problemă cu Codruţa decât din punct de vedere managerial. Dacă au fost sute de achitări, e clar că managementul acelei instituţii a fost defectuos”, a declarat Niculae Bădălău.

Referitor la Codul de Procedură Penală, parlamentarul a afirmat: „Nu avem pretenţia că e unul perfect, dar avem mulţumirea că e unul mai bun decât celălalt şi se pot petrece mult mai puţine abuzuri decât au fost până acum. Instituţiile trebuie să intre pe matca lor, justiţia trebuie să rămână liberă şi independentă, aşa cum este stipulat în Constituţie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.