UPDATE: Într-o recentă conferinţă de presă a PNL Giurgiu, Marin Anton nu a dorit să comenteze acuzaţiile pe care i le-a adus Ionel Dinu.

Fost secretar general adjunct al PNL Giurgiu, Ionel Dinu a susţinut joi, 12 iulie, o conferinţă de presă în care a adus conducerii organizaţiei politice menţionate o serie de acuzaţii, după ce a fost suspendat din funcţia respectivă, dar şi exclus din PNL.

Sunt foarte cunoscute tensiunile dintre Ionel Dinu, Marian Măroiu(preşedintele PNL Giurgiu municipal) şi Marin Anton, din ultima vreme. De altfel, am şi scris despre un scandal ce s-ar fi lăsat chiar cu agresiuni fizice, într-o şedinţă de partid, la PNL Giurgiu. Ionel Dinu n-a mai vorbit public pe placul celor doi, s-a luat de „protejaţii” lor şi i-a criticat pentru modul în care atacă adversarii politici în conferinţe de presă şi, astfel, suportă „consecinţele”.

Dinu a prezentat, azi, presei locale, două documente prin care este înştiinţat că nu mai… este. Nici secretar general adjunct al PNL Giurgiu, nici măcar membru al acestui partid.

A fost sau nu şedinţă şi cine a semnat?

Primul document l-ar fi primit pe 21 iunie, la o zi după ce ar fi avut loc o şedinţă a Biroului Politic Judeţean, la Prundu. „Au ajuns dumnealor la convingerea că ideile mele nu mai sunt compatibile cu ale lor… În şedinţa respectivă, de la Prundu, s-ar fi luat decizia cu privire la suspendarea mea din funcţia de secretar. M-am informat la colegi, dacă într-adevăr aşa a fost, şi mi-au spus că nu. L-am sunat pe Marin Anton, aşa cum era firesc, iar el mi-a zis că ba da. L-am întrebat de ce m-au suspendat şi el mi-a spus că este o funcţie pe care el şi-o asumă, ca preşedinte de partid. Fals, preşedintele organizaţiei vine, într-adevăr, cu propuneri pentru secretarii general, respectiv adjunct, dar aceste funcţii sunt supuse votului din BPJ, asta le legitimează. Lucrurile se complică, pentru că revocarea poate fi făcută doar de Consiliul de Coordonare al judeţului, conform statului PNL(…). Lucrurile au luat-o razna, nu mai trebuie să existe şi opoziţie într-un partid? Atunci, dacă nu există, liderul ori e prost, ori e dictator!”, a spus Dinu.

El le-a mărturisit jurnaliştilor locali faptul că, după ce a primit decizia de revocare, a fost inspirat să caute semnătura lui Anton în declaraţia de avere a acestuia.

„L-am sunat iar şi i-am zis: vezi că e un fals în înscrisuri, nu ai semnat tu! A râs şi mi-a zis că are treabă. Pe cel de-al doilea document e altă semnătură. Prima cred că îi aparţine domnului Marian Măroiu! Celor doi le reamintesc faptul că PNL nu este partidul lor! Cu semn de întrebare este şi şedinţa în sine, dacă nu a fost, atunci în baza a ce mi-au trimis decizia? I-am cerut lui Anton să prezinte presei toate documentele care se întocmesc la o asemenea întrunire de partid. Mai complicat e că decizii de genul acesta trebuie trimise la conducerea centrală, cu tot cu proces verbal al şedinţei BPJ, ordinea de zi, hotărârile adoptate. E complicat pentru ei, sunt cam descoperiţi…”, a subliniat Ionel Dinu.

 

„Supărarea mea nu e că mi-au luat funcţia, ci pentru modul în care au făcut-o”

Ionel Dinu a mai spus astăzi că el doreşte să rămână în PNL, că se va adresa conducerii centrale a partidului în acest caz şi, probabil, şi organelor de cercetare, fiind vorba despre un presupus fals şi uz de fals în înscrisuri.

„Supărarea mea nu e pentru că mi-au luat funcţia, ci pentru modul în care au făcut-o. Aşa au procedat şi cu Ladislau Pick, cu Velicu şi cu alţi colegi”, a zis fostul secretar general adjunct al PNL Giurgiu.

Dinu a vorbit şi despre al doilea document primit, prin intermediul căruia este înştiinţat că nici membru de partid nu mai este.

 

 

„Mă acuză acolo că nu am plătit cotizaţiile de un an. De fapt, nu prea se înţelege. Nu am plătit cotizaţia din august 2017 sau de atunci încoace? Ba am plătit, la contribuţia pentru funcţia de secretar am restanţe. Într-adevăr, când Marin Anton mi-a atras atenţia că e venit el cu funcţia asta de la Grădinari, atunci am zis să şi-o plătească! Cred, însă, că nici semnătura asta nu este a lui, ci a unei domnişoare de la cabinet, Oiţa…”, a spus Dinu.

El a reamintit faptul că tot scandalul a pornit de la o şedinţă în care i-a atras atenţia lui Marian Măroiu că nu este normal să pretindă că îşi face campanie, dar, de fapt, să îl susţină pe social-democratul Nicolae Barbu. „Le-am atras atenţia că se întâmplă lucruri care duc la destrămarea PNL Giurgiu. Cu părere de rău o spun, dar, de la venirea lui Marin Anton, organizaţia nu doar că nu s-a consolidat, dar a pierdut şi mai mulţi membri. Degeaba bate el câmpii, dar nu au organizaţii în nici 50% dintre comune. Cu primarii iarăşi este o problemă. Pe hârtie au şase, dar, de fapt, a mai rămas unul singur, cel de la Bolintin Deal. La şedinţele BPJ, de luni bune, nu mai participă niciun primar. Mai mult, ca să ştiţi, nici nu se întruneşte cvorumul pentru şedinţele respective, a spus Ionel Dinu.

Negocieri „în subteran”, dosare în şifoniere. „Praful s-a ales de PNL Giurgiu”, zice Dinu

O altă supărare de-ale lui Ionel Dinu, expusă în şedinţele PNL Giurgiu, se referă la nişte discuţii ce ar fi avut loc între Anton, Măroiu şi Barbu, cu privire la directorii de deconcentrate. „Au zis că vom veni la guvernare şi Anton, Măroiu şi Barbu deja discutau despre deconcentrate, cum să-şi protejeze Barbu directorii. Noi vorbim de guvernare, iar Marin Anton are, ştiţi, atâtea dosare. Cel pentru luare de mită, cel pentru trafic de influenţă, altul pentru spălare de bani. Eu îi acord prezumţia de nevinovăţie, dar nu respectă criteriile de integritate ale Partidului Naţional Liberal. Eu am informaţii că vor trece la partidul lui Ponta, că acolo nu există criterii de integritate. Mie chiar îmi pare rău de Marin Anton, a ajuns să poarte sutien. Sutienul lui Marian Măroiu. Am crezut că e bărbat adevărat şi am avut pretenţii de la el. Nu ştiam că e o muiere condusă de Măroiu. Măroiu? Nesemnificativ. La mine, e trecut la etc. Îi amintesc lui Anton că linguşirea e apanajul trădării”, a declarat Ionel Dinu.

În cadrul conferinţei de presă de azi, el i-a dat şi alte sfaturi preşedintelui PNL Giurgiu. „Barca PNL Giurgiu e în derivă. Trebuie să fii echilibrat, să accepţi opoziţia în partid, să nu fii agresiv sau indiferent, să pui oamenii la masă şi să rezolvi lucrurile cu linişte şi tact, nu cu zăpăceală de cap, nu cu subiectivism. Marin Anton nu e un lider, ci un subaltern al lui Măroiu(…). Marin Anton a distrus PD, PMP, PNL şi iarăşi PNL. Să-şi asume alegerile din 2016 ca şi coordonator al campaniei, praful s-a ales de PNL Giurgiu!”, a mai declarat Ionel Dinu.

Cu siguranţă, reacţiile foştilor colegi din PNL Giurgiu nu vor întârzia să apară. Le aşteptăm cu interes.

Redacţia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.