După apariţia în unele publicaţii locale şi centrale a unor materiale referitoare la primarul Jipa şi consilierul său personal, Alexandru Tecoi, cei doi au participat, marţi, 19 iunie, la o conferinţă de presă. Aceasta, pentru a combate acuzaţiile ce le-au fost aduse.

„Sunt mâhnit faţă de informaţiile neadevărate, eronate, apărute în unele- e mult spus – trusturi media. Mă refer în primul rând la domnul Teleanu(Ion Teleanu, Puterea, n.r.) care a recidivat şi a încălcat grav codul de deontologie profesională. Am discutat în câteva rânduri cu dumnealui şi, când a trebuit să dau drept la replică, nu mi-a mai răspuns la telefon. Sunt articole care îmi încalcă dreptul la apărare şi prin care se încearcă discreditarea mea!”, a spus Jean Jipa.

El a făcut referire la materialele ce prezintă dosarul ce a avut ca termen 18 iunie şi amânată pronunţarea pentru 29 iunie.

„Este un proces pe rol, astfel că voi lăsa organele abilitate să vă răspundă la întrebările referitoare la acest caz. În ceea ce priveşte calitatea mea de primar şi legăturile făcute de unii cu actualul consilier personal, doresc să precizez, în primul rând, că Alexandru Tecoi este consilierul meu de doar 4 luni şi nu de 1 an. Este alături de mine pentru a-mi oferi sprijin în domeniul juridic şi pe teme de administrare a patrimoniului comunei Ogrezeni, având studiile necesare pentru acest lucru. E cale lungă până la speculaţiile privind legăturile unor reprezentanţi ai Justiţiei cu acest caz. Nu există nicio legătură, nu am avut şi nu am decât raporturi strict profesionale, din calităţile procesuale pe care le am. Am pus mereu la dispoziţia tuturor organelor de cercetare documentele şi informaţiile cerute, de la DNA, la Parchetele Giurgiu şi Bolintin. Niciodată nu am încercat să determin, într-un fel sau altul, decizia celor care se ocupă de cazuri”, a spus primarul din Ogrezeni.

În articolele cu pricina, autorii speculau faptul că Alexandru Tecoi este fiul unui procuror, Eugenia Tecoi care ar avea o legătură cu dosarul menţionat.

La rândul său, Alexandru Tecoi a oferit presei locale explicaţii pe acest subiect.

„În primul rând, profesional vorbind, sunt absolvent al Facultăţii de Drept, am master în acest domeniu, dar am şi Şcoala de Aviaţie, cu zeci de ore de zbor. Am ţinut manşa în mână, cu toate riscurile implicate, nu… instrumente muzicale sau mouse-ul, ca alţii care nu ştiu despre ce vorbesc. Da, am o afacere, este vorba despre o benzinărie, dar nu în Ogrezeni, cum spun cei care au scris articolele, ci în Clejani, cum se şi vede în pozele puse tot de ei. Plătesc contribuţiile la stat, nu avem datorii, nu înţeleg manipularea şi fake-news-urile astea care intoxică mediul online. Cât despre părinţii mei, da, sunt persoane publice care au o reputaţie bună . O să încerc şi eu să-i dau un drept la replică domnului <<Teleagă> sau cum îl cheamă, pentru că opinia publică trebuie să cunoască adevărul. Relaţia mea cu domnul primar este una de prietenie, dar şi profesională. Ziaristul cu pricina, în afară de numele şi de vârsta mea, n-a… nimerit nicio altă informaţie. Mai cred şi că toate astea au legătură cu cazul Bălţii Hobaia şi cu cei care sunt împotriva acestei măsuri prin care se face, de fapt, dreptate! Se încearcă, aşa cum spuneam, o manipulare grosolană care, sper eu, se va opri odată cu întâlnirea noastră de azi”, a mai spus Tecoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.