Senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău a făcut, recent, o declaraţie politică pe acest subiect, pe care o redăm şi noi mai jos:

„Prin măsurile bune luate de Guvernul PSD şi ALDE, în toate sectoarele de activitate, am adus mai mulţi bani în buzunarele românilor şi tot mai mulţi români în clasa de mijloc. Acest lucru este resimţit nu doar în ceea ce priveşte consumul, ci şi în domeniul imobiliar. Ultimele date ale Institutului Naţional de Statistică arată, în primele luni din 2018, o creştere cu aproape 10% a cererilor privind autorizaţiile de construcţie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Însă, în continuare, România se confruntă cu o mare problemă, aceea a birocraţiei. Avem, din păcate, birocraţie atât la nivelul ministerelor, cât mai ales la instituţiile deconcentrate sau la administraţii publice locale. În contextul expus mai sus, pentru construcţii este nevoie, aşa cum ştim, şi de avizul de mediu. În acest moment, conform legii, avizul de mediu poate fi obţinut în termen de până la 90 de zile. Trei luni înseamnă foarte mult pentru un român care are toate celelalte documente pregătite pentru a-şi construi un imobil, cu diverse destinaţii. Sunt, probabil, cazuri în care obţinerea avizului în termen mai scurt poate fi condiţionată şi aici mă refer la o altă problemă a ţării noastre, mica corupţie.

Toate aceste lucruri, în cazul particular prezentat anterior, dar şi cu referire generală, trebuie stabilite prin proceduri clare. Trebuie să începem de undeva debirocratizarea. Astfel, alături de sistemele implementate pentru ca cei( conform statisticilor) peste 40% dintre români care au acces la un computer, la telefon mobil şi internet, să nu mai fie nevoiţi să stea la cozi interminabile pentru a-şi plăti facturi, trebuie să găsim soluţii şi pentru reducerea termenelor în cazul unor avize de care au nevoie pentru a se putea dezvolta.

Un prim pas spre debirocratizare consider că a fost făcut, încă de la începutul Guvernării PSD şi ALDE, cu eliminarea celor 102 taxe nefiscale, cu efecte pozitive clare.

Un nou pas este acela al stabilirii prin lege a unui termen de maximum 30 de zile pentru eliberarea avizelor de mediu. Legea nu trebuie să mai lase loc de „interpretări” şi persoana respectivă să ştie clar cât timp durează să obţină documentul menţionat. În acest sens, vom pregăti o iniţiativă legislativă şi sunt convins că toţi colegii vor fi de acord că este o măsură esenţială pentru români şi pentru stimularea economiei României.

 

Vă mulţumesc!

 

 

Senator PSD Niculae Bădălău”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.