Parlamentarul giurgiuvean a postat, azi, pe pagina sa de Facebook, un mesaj cu ocazia Zilei Mondiale Fără Tutun.

„Organizaţia Mondială a Sănătăţii marchează în fiecare an, la 31 mai, Ziua Mondială Fără Tutun, încercând, astfel, să tragă un semnal de alarmă asupra problemelor de sănătate şi a riscurilor asociate consumului de tutun. În 2018, cu ocazia Zilei Mondiale Fără Tutun, atenţia se îndreaptă către ucigaşul numărul 1 al omenirii, bolile cardiovasculare, pentru care fumatul reprezintă un risc redutabil.

Am participat, ieri, la o masă rotundă, la sediul Comisiei pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor, cu tema „Tutunul distruge inimi, respiră sănătate!”, alături de reprezentanţi ai Asociaţiei Române de Cardiologie, ai Societăţii Române de Pneumologie şi ai altor organizaţii profesionale şi non-guvernamentale.

În acest moment, în România, mortalitatea în cazul bolilor cardiovasculare este de trei ori mai mare decât cea provocată de cancer, iar 70% dintre infarcte sunt la tineri. În 2018, România are 28% fumători şi 29% dintre ei sunt tineri cu vârste între 15 şi 24 de ani.

În cuvântul meu, am dat asigurări că, prin membrii săi, Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor va fi în continuare un partener al societăţii civile, medicale şi academice din România, în lupta pentru prevenirea şi reducerea consumului de tutun şi pentru protejarea stării de sănătate a generaţiilor viitoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.