Deputat PSD Cristina Elena Dinu:

„Declaraţia mea politică se referă de situaţia incredibilă pe care preşedintele Klaus Iohannis a creat-o în ţara noastră, prin denunţul făcut împotriva premierului Viorica Dăncilă, demers care riscă să arunce România într-un scandal internaţional fără precedent, cu implicaţii majore asupra dezvoltării economice a ţării.

Am spus preşedinte, deşi denunţul a fost depus de liderul PNL, Ludovic Orban, deoarece în spaţiul public au apărut deja informaţii noi despre originea acestui demers care vin să confirme ceea ce se ştia – el a fost conceput cu acord de la Cotroceni.
Declaraţiile făcute în spaţiul public de politologul Alina Mungiu-Pippidi vin să confirme cele mai negre scenarii în scandalul momentului: „Ludovic Orban nu a fost prima opţiune pentru depunerea la Parchet a plângerii penale împotriva lui Dăncilă şi Dragnea. Primul contactat a fost Grupul «Iniţiativa România», însă liderul grupului, Mihai Poliţeanu, a spus «pas», aşa că s-a recurs la varianta Orban”.
„Opţiune”, „variantă”, „contactat” sunt termeni care te duc cu gândul la un plan bine pus la punct.

Aşadar, este un scenariu prin care se doreşte să se dea jos o guvernare legitimă, votată în alegeri de majoritatea românilor, o guvernare care produce creştere economică şi mai mulţi bani în buzunarele oamenilor.
Pentru că, da, în guvernarea PSD-ALDE, România a înregistrat cea mai mare creştere economică între statele Uniunii Europene. Măsurile guvernamentale au crescut semnificativ nivelul veniturilor românilor – cu 12,1% nivelul pensiei medii, cu 25,8% nivelul pensiei minime, cu 11,5% salariul mediu net şi cu 22,0% salariul minim net.
Investiţiile străine directe au ajuns la 1,38 miliarde euro, înregistrând o creştere de 57% în primul trimestru al anului 2018, faţă de perioada similară a lui 2016. În acelaşi timp, au crescut exporturile şi importurile, dar şi cifra de afaceri din industrie cu 13,7%.

Toate acestea sunt date concrete care susţin o economie fezabilă şi un Guvern serios şi competent, care a demonstrat până acum că acţionează în interesul românilor.
Ce se urmăreşte prin această acţiune iresponsabilă? Evident, aruncarea ţării într-o criză politică care va antrena după ea o criză economică şi, mai târziu, o criză socială.
Dacă presupunem că se va ajunge la suspendarea premierului Viorica Dăncilă, pentru 45 de zile România nu va avea premier, după care, pentru un număr nedefinit de zile, nu va avea practic un Guvern funcţional. Cu ajutorul organizaţiilor soroşiste atât de lăudate de preşedinte, vom avea iarăşi puternice demonstraţii de stradă, prin care se va cere demisia Guvernului legitim şi instalarea unui Guvern minoritar, aşa cum s-a întâmplat atunci când a fost adus la putere Guvernul Cioloş.

De data aceasta, PSD nu va permite însă ca votul românilor să fie călcat în picioare, să fie dispreţuit, iar România să fie condusă de oameni care n-au trecut de filtrul votului popular şi lasă în urma lor dezastru, aşa cum s-a întâmplat cu Guvernul tehnocrat al lui Iohannis.

De aceea, PSD Giurgiu se alătură celorlalte organizaţii din ţară şi îşi arată susţinerea pentru Guvernul României, condus de premierul Viorica Dăncilă, şi va face toate demersurile pentru a zădărnici planurile celor care doresc destabilizarea României”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.