Nu şi-au propus doar un schimb de experienţă şi de idei, ci şi o colaborare politică pentru a contribui la dezvoltarea celor două municipii reşedinţă de judeţ. Femeile social-democrate din Târgovişte şi cele din Giurgiu s-au împrietenit, de ceva vreme, prin intermediul deputatelor Carmen Holban(Dâmboviţa) şi Cristina Elena Dinu. 

Cele două colaborează foarte bine în Parlament, dar, iată, şi pe plan politic, în teritoriu. Vizita delegaţiei OFSD Giurgiu de vineri, 11 mai, la Târgovişte, nu a fost prima activitate de acest fel. Elena Dinu a participat, anul trecut, şi la un eveniment desfăşurat la Spitalul din Târgovişte, despre care am scris la momentul respectiv.

De această dată, deputatul giurgiuvean, la invitaţia colegei Carmen Holban, a mers în oraşul din judeţul vecin alături de cele patru doamne PSD din Consiliul Municipal Giurgiu, Petronela Săndulescu, Corina Falan-Ciocîltan, Dunia Pălăngeanu şi Tereza Nichita. De asemenea, i-a fost alături şi preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Florentina Popescu.

Prima oprire a fost la sediul PSD Dâmboviţa, unde giurgiuvencele au fost întâmpinate de preşedintele Adrian Ţuţuianu, de senatorul Titus Corlăţean, deputatele Oana Vlăducă şi Claudia Gilia, dar şi de deputatul Ştefan Corneliu, alături de multe doamne social-democrate din Târgovişte.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

“De asemenea, am avut bucuria să ne însoţească, pe tot parcursul zilei, secretarul general al OFSD central, Maria Lazăr, cât şi preşedintele OFSD Bucureşti, secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, Manuela Catrina. Mai întâi, am susţinut împreună o conferinţă de presă, iar mesajul nostru principal a fost acela că întâlnirea de ieri a reprezentat debutul unei colaborări. Avem multe de învăţat unii de la ceilalţi şi sunt convinsă că împreună vom organiza multe activităţi interesante!”, scrie Elena Dinu pe pagina sa de Facebook(de altfel, acolo veţi găsi şi mai multe imagini de la evenimentul de vineri)

Preşedintele OFSD Târgovişte, Carmen Holban, a declarat, printre altele, în cadrul conferinţei de presă că întâlnirea de vineri a fost doar începutul unor evenimente similare. Şi cu femeile social-democrate din Giurgiu, dar şi cu cele din alte judeţe.

„Vrem să ştim ce se întâmplă în celelalte organizaţii municipale ale OFSD din ţară, vrem să ne informăm, pentru a pune bazele unei organizaţii municipale puternice, dar, de asemenea, să ne unim forţele pentru a avea un OFSD puternic la nivel naţional”, a subliniat Holban.

A luat cuvântul şi secretarul general al OFSD central, Maria Lazăr. Ea le-a felicitat pe doamnele social-democrate din ambele judeţe pentru rezultatele obţinute la ultimele alegeri şi le-a urat succes în viitoarea colaborare.

„Sunt convinsă că avem de învăţat mult unele de la celalalte. Practicile sunt bune şi de-o parte şi de alta, şi ştiu că vom vedea, în curând, şi care vor fi roadele acestei prietenii”, a zis Lazăr.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a spus că sprijină acest tip de activităţi, ba chiar le încurajează şi îşi doreşte cooperare şi în celelalte structuri ale partidului.

„Cred că trebuie să facem activităţi comune, să ne cunoaştem unii pe alţii, să împărtăşim din experienţele politice, astfel încât să obţinem rezultate bune în activitate, în anii care vor urma”, a precizat Ţuţuianu.

Amintind de vizita de anul trecut, deputatul de Giurgiu Cristina Elena Dinu şi-a exprimat bucuria de a se fi întors în Târgovişte.

„Mulţumesc în numele meu şi al colegelor mele pentru iniţiativă, organizare şi pentru această invitaţie. Şi noi provenim dintr-o organizaţie a PSD care, la ultimele alegeri parlamentare, s-a clasat pe primul loc pe ţară. Provenim dintr-o organizaţie în care avem 45 din cei 54 de primari, avem trei femei primar, din 20 de consilieri judeţeni cinci sunt femei şi avem, de asemenea, patru femei consilier municipal. Am venit cu tot dragul şi cu toată încrederea că vom face un schimb fructuos de idei şi că vom desfăşura activităţi politice comune”, a spus Cristina Elena Dinu.

După conferinţa de presă, doamnele social-democrate din Giurgiu au fost conduse de către colegele lor din Târgovişte la sediul Primăriei municipiului menţionat.

 

“Am fost întâmpinate de către primarul Cristian Stan şi de viceprimarul Monica Ilie. Edilul şef ne-a prezentat, pe scurt, povestea impresionantului imobil, construit în 1897 cu aceeaşi destinaţie. L-am felicitat pentru cum arată oraşul Târgovişte, de la curăţenie, străzi moderne şi până la parcurile pline cu flori! Am profitat, alături de colegele mele, de vremea frumoasă pentru o plimbare în centrul municipiului”, scrie Elena Dinu pe Facebook.

CLICK PE IMAGINI PENTRU A LE MĂRI!

Un alt loc pe care l-au vizitat giurgiuvencele a fost Muzeul Evoluţiei Omului şi a Tehnologiei în Paleolitic.

Dat în folosinţă în 2013, Muzeul Evoluţiei Omului este primul de acest fel din România și din Europa Centrală și de Sud-Est. Acesta este centrat pe descoperirile cele mai importante făcute în paleoliticul superior și mijlociu din România.

“Ultima activitate din programul vizitei de vineri, la Târgovişte, a fost la şedinţa Organizaţiei Municipale a OFSD. Zeci de doamne au venit la întâlnire şi mă bucur că am avut ocazia să le felicit pentru activitatea desfăşurată, pentru cum sunt organizate, pentru implicare şi susţinerea tuturor proiectelor politice ale PSD. Sunt onorată de prietenia lor şi sper că vom reuşi nu doar să facem schimb de experienţă, ci vom desfăşura, de acum înainte, activităţi comune de succes.

Îi mulţumesc încă o dată doamnei deputat Carmen Holban pentru invitaţie, pentru primire şi găzduire, aşa cum le mulţumesc şi celorlalte doamne din OFSD Târgovişte pentru tot!

Să ne revedem cu bine, de această dată, la Giurgiu!”, precizează deputatul giurgiuvean Cristina Elena Dinu.

TEXT ŞI FOTO: Cătălina Sfetcu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.