Pentru clădirea Spitalului Nou, există un proiect de reabilitare şi modernizare ce va fi finanţat de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii. „Vinovaţi” pentru proiect sunt cei din echipa Consiliului Judeţean Giurgiu. Tot ei, împreună cu reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă(SJU), au câştigat un proiect european pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe.

Unele dintre clădirile Spitalului Vechi au fost reabilitate deja cu fonduri de la CJ, iar investiţiile vor continua. În acelaşi timp, Consiliul Judeţean a alocat şi continuă să aloce fonduri şi pentru dotări(echipamente medicale pentru mai multe secţii) şi, iată, a intrat în linie dreaptă inclusiv proiectul privind curtea interioară a unităţii sanitare. Multă cerneală a curs şi pe acest subiect şi prea mulţi s-au lăudat că fac, dar n-au făcut absolut nimic.

Acum, avem, în sfârşit, mai puţine vorbe şi mai multe fapte.

Consilierii judeţeni giurgiuveni au aprobat, vineri, 27 aprilie, în şedinţă ordinară, un proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei tehnico-economice pentru obiectivul de investiţii „Lucrări de amenajare şi modernizare curte interioară Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu”.

Potrivit referatului(pe care îl puteţi studia mai jos) proiectului de hotărâre menţionat, printre cele mai importante lucrări sunt: refacerea părţilor carosabile, construirea unui pasaj pietonal pentru transportul pacienţilor care nu se pot deplasa singuri, demolarea construcţiilor degradate, amenajarea a 61 de noi locuri de parcare sau spaţii verzi, amenajarea aleilor pietonale.

Valoarea totală a investiţiilor se ridică la peste 8.448.170, 63 de lei.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.