Acesta este titlul unei recente declaraţii politice pe care deputatul giurgiuvean Cristina Elena Dinu a făcut-o în Camera Deputaţilor.

„Una dintre marotele opoziției este aceea că Guvernul alocă prea mulți bani creșterilor salariale în detrimentul investițiilor.

Evident că este o minciună iar acest lucru e dovedit chiar de datele oficiale comunicate de Institutul Național de Statistică și care arată că investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 77,9 miliarde de lei în 2017, în creştere cu 6,4% comparativ cu 2016.

Probabil că această cifră ar fi fost şi mai mare dacă guvernul anterior, cel tehnocrat, ar fi lăsat proiecte care necesitau finanţare în 2017. Dar, în lipsa acestora, banii alocaţi iniţial pentru investiţii, au fost redirecţionaţi  către sectoarele unde era nevoie şi unde puteau fi cheltuiţi.

Nu trebuie să uităm că România a avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, iar la sustenabilitatea acestei creșteri economice a contribuit și structura investițiilor.

Repet, sunt date oficiale care arată clar o creștere a ponderii investițiilor nete în construcții cu 7,1%,  iar o treime din investițiile nete au fost orientate către industrie.

Ca rezultat al politicii Guvernului PSD-ALDE,  mai trebuie remarcat, tot din date oficiale, că în intervalul octombrie-decembrie 2017, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 13,5% comparativ cu perioada similară din 2016.

Știu că aceste date sunt poate neimportante pentru cetățeni, dar ele reprezintă realitatea economică a României, sursa tuturor măsurilor pe care Guvernul le are în vedere pentru îndeplinirea obiectivelor sale.

Opoziția mai spune că banii țării trebuiau alocați cu preponderență în investiții și nu în creșteri salariale. Asta o spun cei care au tăiat, fără milă, din salarii și pensii pentru că nu s-au priceput să facă altfel, iar efectul a fost devastator: milioane de oameni au părăsit țara în căutarea unui loc de muncă bine plătit.

Guvernarea actuală nu numai că a reparat o nedreptate, aceea a readucerii salariilor și pensiilor la nivelul inițial, dar a și înțeles că, atâta vreme cât salariile rămân mici, economia nu se poate ridica, iar românii vor continua să plece.

Majorarea salariilor asigură îndeplinirea a două mari obiective din programul de guvernare – creşterea numărului de români din clasa de mijloc şi revenirea, lângă familie şi copii, a celor plecaţi la muncă în străinătate.

Asta este realitatea, numai că lucrurile acestea nu se pot întâmpla peste noapte. Este nevoie de timp pentru ca efectele să se vadă iar despre rezultatele programului de guvernare firesc este să discutăm la finalul mandatului.

Deputat Cristina Elena Dinu”

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.