Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit peste 3.700 articole de încălțăminte, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care un cetățean moldovean şi doi cetățeni români au încercat să le introducă ilegal în țară.

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.

Astfel, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra unui autocamion şi a două autocare, polițiștii de frontieră au descoperit, în remorca autocamionului și în calele autocarelor, cantitatea totală de 3.713 articole de încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt un cetățean moldovean, şoferul autocamionului şi doi cetățeni români, pasageri ai mijloacelor de transport internaţional. Cei în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazaruri din Turcia şi Grecia, cu scopul de a le comercializa și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 556.950 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările şi completările ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.