Pe cuvânt de onoare, nu ne interesează care este porecla dumneaei ori cum o alintaţi dumneavoastră şi unde, când sau…, desigur, dacă! Asta e diferenţa dintre noi!

Nici măcar nu ne mai interesează dacă încă e hulită de cel puţin trei sferturi’ dintre locuitorii judeţului. Sigur, pentru cum „şi-a făcut treaba”, când era pe cai mari.

Pe cuvânt, nu!

Nu ne interesează decât un aspect foooarte interesant, descoperit în rechizitoriul procurorilor. Este vorba, clar, de cazul în care preşedintele PNL Giurgiu, Marin Anton, este trimis în judecată pentru luare de mită.

Mai ceva decât o carte bună în care, de fiecare dată când o citeşti, descoperi infinite sensuri ale… existenţei personajelor, rechizitoriul, document bine… documentat de către procurorii DNA, ne spune că Anton ar mai fi împărţit bănuţii cu cineva.

Evident, cu asociaţii firmei în care însuşi neprihănitul Anton era… asociat.

Iată fragmentul:

 

Auch!

Cei patru „apostoli”, în cazul ăsta, erau, ce să vedeţi, chiar patru. Amin!

Unul dintre ei, la momentul respectiv, ar fi fost şi doamna Virgina Velican, fosta şefă a Finanţelor de la Giurgiu(uaaau), loială- până la sfârşit- lui Anton.

Ce înseamnă „loială” în acest caz? Vă reamintim doar scandalul bugetului blocat al CJ Giurgiu, în 2012, când sute de angajaţi ai instituţiei respective au intrat peste dumneaei, în clădirea Finanţelor, mai mai să-i ciufulească perfecta ei coafură blondă platinat. Şi de plângerile de toate felurile făcute de afaceriştii care nu-i pupau poalele Antonului… Cine ştie ce zic, ştie!

Domne, serios, nu ne interesează ce împărţiţi dumneavoastră cu dumneaei: case, curţi, căţeluşi de companie, dar cu banii publici nu ne jucăm! Mai ales când e o cercetare la mijloc…

Vă reamintim că Marin Anton a fost trimis în judecată, în ianuarie, fiind acuzat de DNA de luare de mită. Suma e una de vis: 5,3 milioane de euro.

Şi, mai jos, aveţi rezumatul deliciosului rechizitoriu publicat de Ştiri pe Surse:

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul transmis instanţei că în anul 2009 se afla în derulare un contract de modernizare a Aeroportului Internaţional Henri Coandă, în cadrul căruia, în executarea actului adiţional numărul 9/07.12.2007, începuse proiectarea unui nou terminal, iar statutul ţării noastre de membru al UE, precum şi perspectiva aderării la spaţiul Schengen impunea o reactualizare a obiectivului de investiţii, concomitent cu aprobarea, la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a unor indicatori tehnico-economici actualizaţi.

„Compania internaţională care avea de executat lucrările la noul terminal predase proiectul şi întreaga documentaţie către beneficiar – Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAIB) la finalul anului 2008 şi urma ca aceasta din urmă să se ocupe de obţinerea avizelor şi aprobărilor necesare demarării lucrărilor. Cu toate că CNAIB a înaintat solicitarea de aprobare a noilor indicatori tehnico-economici încă de la începutul lunii februarie 2009, până în luna iunie 2009, la nivelul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii nu se luase încă vreo decizie, iar din cauza lipsei de finanţare, lucrările pe şantierul Otopeni stagnau„, mai precizează DNA.

În aceste împrejurări, arată anchetatorii, în perioada iunie – noiembrie 2009, Marin Anton ar fi acceptat promisiunea şi, ulterior, ar fi primit de la reprezentantul filialei din România a companiei internaţionale care avea în executare contractul de modernizare la Aeroportul Otopeni (martor în cauză) suma totală de 22.760.654 lei (aproximativ 5,3 milioane euro la cursul de schimb din acea perioadă), ce reprezenta un comision de 3,5% din valoarea cu care urma să se suplimenteze contractul de execuţie a lucrărilor.

„Banii respectivi au fost primiţi de Marin Anton pentru a aviza, în perioada 15 iunie – 17 iulie 2009, documentaţia privind obiectivul de investiţii ‘Dezvoltare şi Modernizare Aeroport Internaţional Bucureşti – Otopeni (…)’, nota de fundamentare şi proiectul de hotărâre de guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici reactualizaţi ai obiectivului de investiţii menţionat mai sus, precum şi aprobarea continuării lucrărilor şi a finanţării obiectivului respectiv”, se menţionează în comunicat.

Ca urmare a acestor demersuri, mai arată DNA, proiectul de hotărâre de guvern ar fi fost adoptat, fiind emisă Hotărârea de Guvern nr. 852/2009, act administrativ necesar pentru încheierea actului adiţional numărul 10 din data de 21.08.2009 la contractul din data de 30.04.1992 pentru Dezvoltarea şi Modernizarea Aeroportului Internaţional Bucureşti – Otopeni, având ca părţi Compania Naţională Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Bucureşti şi societatea omului de afaceri.

Banii ar fi fost primiţi de Marin Anton prin intermediul unei societăţi comerciale unde acesta avea calitatea de asociat.

„Marin Anton a beneficiat de ajutorul lui Adrian Mihai Ionescu, care, în luna iunie 2009, cu ocazia unei întâlniri pe care acesta din urmă a avut-o cu reprezentantul companiei internaţionale, i-a specificat acestuia „pretenţiile” primului inculpat, precum şi modalitatea de remitere a banilor. Astfel, între compania internaţională şi societatea controlată de inculpatul Anton Marin a fost încheiat un contract de subantrepriză, suma de 22.760.654 lei fiind achitată prin transfer bancar, în perioada 23 iulie – 20 noiembrie 2009, şi reprezenta contravaloarea unor lucrări de organizare şantier care nu au fost executate în realitate”, mai precizează procurorii.

Suma de bani obţinută a fost folosită în interesul firmei unde inculpatul Anton Marin era asociat.

1 COMENTARIU

  1. Parerea lui Ludovicinte Orban nu o aveti! Suntem tare curiosi daca aceasta este marea calitate de a fi Presedinte PNL!Ca sa stim la ce se raporteza acest partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.