Sursa: Facebook

Biziday și Digi24, canalele „independente” preferate de #rezist pentru intoxicarea și manipularea cetățenilor onești ai României, au fost deconspirate de una dintre cele mai credibile publicații de analiză economică din lume.

Într-o vila din Sibiu, departe de ochii curioșilor, un grup de specialiști IT (plătiți la kg – cu bani spălați prin ONG-urile lui Soroș) lansau în 2016 o vestită aplicație cel puțin dubioasă, care teoretic își propunea să semnaleze așa-zisele „fake news”, care apar in rețelele de socializare. Practic, însă, sub această acoperire „deontologica”, IT-iștii # generează constant atacuri cibernetice împotriva profilelor în care adversarii lor își exprima în mod liber opiniile. Așa s-a născut in România cenzura mascată pe FB. Mai mult, sub atenta îndrumare a unor „deontologi”, sunt realizate materiale cu caracter jurnalistic, care sunt împachetate in vehiculele online si distribuite masiv, adesea prin sponsorizare.

Cei care luptă împotriva fake news sunt tocmai cei care fabrică fake news! Publicația The Economist dă de pământ cu Biziday și Digi24 demontând scenariul ticluit in ceea ce privește așa-zisul exod al romanilor în occident. Cum se creează un fake news? Și cum se diseminează el in social media? Foarte simplu: un jurnalist „dezinteresat” publica in Libération un articol despre exodul românilor in occident. Potrivit cotidianului francez, „România își pierde creierele din cauza instabilității politice si economice”.

Libération justifică plecarea in străinătate a tinerilor cu studii superioare „sătui de instabilitatea guvernamentală și de corupție”, fenomen despre care jurnaliștii notează că nu încurajează deocamdată puterea. După publicarea acestui text, vehiculul de manipulare Biziday (controlat din umbră de strategii #rezist – a se citi Moise Guran) preia citate din Libération, împachetează informațiile in propria postare si o distribuie virulent pe Facebook. Nici acoperiții de la Digi24 nu stau cu mâinile in sân si (ca printr-o coincidenta!!!) preiau sursa Biziday, încercând sa dea credibilitate si mai mare afirmațiilor inițiale făcute de jurnalistul de la Liberation.

Așa se creează manipularea in România. Trei surse aparent independente promovează un fake news vizibil si de pe Marte. The Economist, însă, dă de pământ cu acești „începători”, iar unii analiști demonstrează ca informațiile care au stat la baza articolelor se bazează pe o statistică din 2015. După cum puteți observa din fotografia următoare, realitatea este cu totul si cu totul alta: un număr din ce in ce mai mare de tineri plecați din Europa de Est hotarandu-se sa se întoarcă acasă, tocmai din cauza faptului ca economiile din țările lor de baștină înregistrează creșteri evidente.

The Economist publica si un grafic bazat pe studii recente datate in 2017, din care rezulta clar ca numărul tinerilor din Europa de Est care se întorc in țările lor este într-o continuă creștere. Moise Guran, practic, este pus cu botul pe labe de analiștii economici de la The Economist (vezi foto) iar Digi24 se umple de ridicol citând ca sursa jurnaliști „prizonieri in timp” si promovând știri expirate. Si uite așa, o problema de maximă importanță pentru societatea românească este pervertită într-un mod odios (cei care militează pentru fake news generând si publicând fake news).

Care este miza acestui război de presa? Răspunsul este simplu: destabilizarea Guvernului României și a PSD, principalul partid de guvernământ. Românul simplu nu mai știe ce sa creadă… cert este ca pus in fața unor astfel de probe imbatabile, Moise Guran ar trebui sa se duca acasă. La Soroș?

Aveți, mai jos, link-urile știrilor care au încercat sa va prostească, precum si link-ul original al articolului publicat de The Economist.

https://www.digi24.ro/…/liberation-despre-exodul-romanilor-…

http://www.liberation.fr/…/la-roumanie-perd-ses-tetes_16238…

https://www.economist.com/…/21727104-thriving-economies-and…

G.N

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.