După recentele public exprimate nemulţumiri ale reprezentanţilor cadrelor didactice din România cu privire la salarizarea acestora, specialiştii social-democraţi le reamintesc faptul că profesorii au fost printre categoriile profesionale care au primit cele mai mari măriri salariale în 2017.

De asemenea, conform Programului de Guvernare, urmează să beneficieze de noi măriri salariale şi în 2018.

Comparația cu salariile din administrația publică locală nu este potrivită, deoarece acum autoritățile locale au autonomie în stabilirea grilei de salarii cu încadrarea în limitele legale.

Dascălii au un loc onorabil în grila de salarizare care se va echilibra până în 2022, așa cum prevede Legea salarizării unitare pentru bugetari. În plus, să nu uităm, profesorii au primit toate restanţele salariale decise de instanţe, plăţi amânate de guvernele anterioare încă din 2010.

„Dacă obiecțiile profesorilor privind diferenţele de salarii din Educație față de cele din administraţia publică locală, atunci profesorii nu au de ce să se adreseze guvernului. Salariile din administraţia publică locală nu mai depind de guvern, în urma descentralizării totale. Consiliile locale și județene au autonomia de a-și stabili grila de salarizare, în condițiile legii: 1) niciun salariu din primărie/CJ nu poate fi mai mare decât cel al viceprimerului/vicepreședintelui CJ; 2) salariile subalternilor nu pot fi mai mari decât ale șefilor și 3) Cheltuielile cu salariile trebuie să se încadreze în bugetul local/județean”, transmit specialiştii social-democraţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.