Deputatul giurgiuvean a transmis, la conferința de presă de joi, 19 octombrie, un mesaj tuturor pensionarilor.

„În ultima perioadă, foarte mulți pensionari ne-au transmis și nouă, demnitarilor, dar și prin intermediul liderilor organizațiilor OPSD îngrijorarea lor referitoare la pensiile dumnealor. Doresc să le transmit tuturor, prin intermediul dumneavoastră, că PSD își va respecta promisiunile pentru pensionari, asumate pentru 2018 plus cele din anii următori, așa cum sunt prevăzute în Programul de Guvernare. La fel cum le-a îndeplinit și pe cele prevăzute pentru acest an”, a afirmat Elena Dinu. Deputatul giurgiuvean a subliniat faptul că recalcularea pensiilor nu a fost o promisiune pentru 2018, ci aceasta se va realiza gradual, în limitele permise de bugetul de stat.

„În campania electorală, pentru anul 2018, PSD și-a asumat două promisiuni majore: creșterea punctului de pensie la 1.100 de lei de la 1 iulie 2018 și creșterea pensiei minime garantate la 640 de lei, de la 1 ianuarie 2018. Ambele promisiuni sunt prevăzute în proiectul de buget și vor fi respectate, la fel cum au fost respectate promisiunile pentru 2017 Este vorba, în primul rând, despre creșterea punctului de pensie de la 871,7 în decembrie 2016, la 1.000 de lei, o creștere cu 14,7%. De asemenea, o altă măsură luată a fost creșterea pensiei minime garantate de la 400 la 520 de lei, o majorare de 30%. Vorbim și despre eliminarea plății CASS pentru pensionari(măsură de care beneficiază 2,25 de milioane de pensionari, cu un impact de 600 de milioane de lei), dar și despre scutirea de impozit a pensiilor sub 2.000 de lei(beneficiari sunt 1,23 de milioane de pensionari, cu un impact de 800 de milioane de lei).

Precizez că Legea Pensiilor nu a fost asumată pentru 1 ianuarie 2018, dar proiectul de lege pentru sistemul de pensii este finalizat și este în curs de avizare, iar în prezent se află la Ministerul Finanțelor Publice.

Promisiunea de a elimina inechitățile din sistem nu a avut și nici nu putea avea termenul 2018. O astfel de măsură se introduce gradual în limitele permise de bugetul de stat și de ritmul creșterii economice”, a mai declarat Cristina Elena Dinu.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.