Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Giurgiu și Structura Centrală au anunţat că au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a dispus trimiterea în judecată a doi funcționari publici din cadrul Direcției Județene de Evidență a Persoanelor Giurgiu, „respectiv N.H.I. pentru săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită și două infracțiuni de fals intelectual și B.I. pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și fals intelectual, ambele în forma de participație penală a complicității”.

Într-un comunicat de presă oamenii legii precizează că „în fapt, în cursul lunii iulie 2016, cei doi inculpați, în baza unei înțelegeri prealabile, au pretins și primit de la o persoană suma de 1.050 lei pentru a atesta în fals că aceasta și-a stabilit reședința în județul Giurgiu. Ulterior, inculpatul N.H.I. a pretins și primit de la o altă persoană suma de 1.050 lei, în același scop.

Totodată, în cursul cercetărilor efectuate, s-a mai stabilit că, la data de 17.12.2014, inculpatul N.H.I. a pretins și primit suma de 300 de lei de la un cetățean, în vederea urgentării îndeplinirii unui act ce intra în atribuțiile de serviciu ale acestuia, respectiv eliberarea în regim de urgență a cărții de identitate pentru persoana în cauză.
Ofițerii din cadrul S.J.A. Giurgiu au efectuat activități de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.